Skip to content

Hvilke planter er inkludert i Pinaceae-familien?

10 de juli de 2021

Er du nysgjerrig på å vite hvilke planter som utgjør den botaniske familien Pinaceae? Generelt er de trær som når interessante høyder for å kunne dyrke dem i hager, og faktisk er det mange arter som vi kan se på disse stedene.

Hvis vi snakker om vekstraten, vil jeg fortelle deg at den er ganske treg, selv om det er unntak som Aleppo furu. Men nei, dette er ikke alt jeg skal fortelle deg om dem.

Hva kjennetegner Pinaceae?

Utsikt over en gruppe Picea-punger

Våre hovedpersoner trær eller sjelden busker som kalles bartrær som finnes på nesten hele den nordlige halvkuleunntatt tre eller fire slekter som er i Nord-Afrika. De er veldig motstandsdyktige; faktisk vokser mange av artene i fjellområder, hvor frost er hovedpersoner i alle vintre.

De kan nå høyder mellom 2 og 80 meter i høyden, og har vanligvis en mer eller mindre pyramideformet eller konisk kopp. Bladene er enkle, lineære eller nåleaktige, ordnet i en spiral og vanligvis flerårige (de varer i flere år i planter), selv om det er noen arter som er løvfellende. De er monoecious, det vil si at det er hannføtter og kvinnelige føtter, og frukten er ananas som inneholder små frø.

Hvilke sjangre er inkludert?

Larix decidua

Familien består av 10 kjønn, som er:

  1. Abies: de er de såkalte granene som er hjemmehørende i Asia, Europa og Nord-Amerika. De når en høyde mellom 10 og 80 meter.
  2. CedrusSedarer er hjemmehørende i Nord-Afrika, Midtøsten og Himalaya. De kan nå høyder mellom 25 og 50 meter.
  3. Cathaya: det er en slekt med en enkelt art (Cathaya argyrophylla) hjemmehørende i det sørlige Kina.
  4. Keteleeria: de er trær som er hjemmehørende i Kina, Vietnam og Laos som når en høyde på 10 til 50 meter.
  5. Larix: lærker er innfødte løvtrær som er hjemmehørende i de kalde tempererte områdene på den nordlige halvkule. De når en høyde på 20 til 45 meter.
  6. Nothotsuga: det er en slekt sammensatt av en enkelt art, Nothotsuga longibracteata, som er hjemmehørende i Kina. Den når 30 meter i høyden.
  7. Gran: Gran er trær som vokser i skogene på den nordlige halvkule, inkludert de boreale. De når en høyde på 20 til 60 meter. Se fil.
  8. Pinus: furu er hjemmehørende på den nordlige halvkule, også funnet i noen sørlige områder. De når en høyde på 3 til 80 meter. Se fil.
  9. Pseudolarix: det er en slekt sammensatt av en art, Pseudolarix amabilis, kjent som gyllen lerk og er løvfellende. Det er hjemmehørende i det østlige Kina og når en høyde på 30 til 40 meter.
  10. Tsuga: De er trær som er hjemmehørende i Nord-Amerika og Øst-Asia som når en høyde på 10 til 60 meter.

Hvilke bruksområder har de?

Pynt

Gran avtar

Selv om mange når veldig store høyder, er Pinaceae nåletrær med stor dekorativ verdi. Planting som isolerte prøver, i grupper eller justeringerDe er planter som gjør at vi kan ha en hage med en veldig rustikk stil.

Kulinarisk

En annen interessant bruk er kulinarisk. Frøene til disse plantene kan spises uten problemer, og dermed mette sult. Så du har allerede en grunn til å dyrke en already.

Tre

Treet av mange slag, blant annet Pinus, Picea, Tsuga, er mye brukt i konstruksjonen, for å produsere papir, gjerdestolper eller telefoner, møbler, blant andre.

Hva syntes du om dette emnet?