Skip to content

Hvilke planter har et lansettformet blad?

10 de juli de 2021

Planter kan ha blader av mange typer, men uten tvil er det mest «enkle» det lansettformede bladet. Det er mange arter som, siden utviklingen og frem til i dag, har vært og produserer den. Men, hva er deres egenskaper?

Hvis du er nysgjerrig på å vite svaret på det spørsmålet, vil jeg fortelle deg 🙂.

Hva er bladet til en plante?

Ulmus mindre blader er løvfellende

Blad er de viktigste delene av planter, siden takket være dem kan de puste og fotosyntetisere uten problemer. De spirer fra stilkene og grenene, og har generelt grønn farge (selv om de kan være i andre farger, og til og med varierte). I tillegg kan de også ha glatt eller læraktig tekstur, med en tagget eller enkel margin.

Og det er ikke å nevne formen: sammensatt, hel, pinnate, og selvfølgelig også lansettformet.

Hva er lansettformede blader?

Det er en type blad som er formet som et spydspiss. Den er lang, med sentralnerven godt synlig og smal.

Hvilke planter har blader som dette?

Som vi nevnte, er det mange planter som har denne typen blad, for eksempel:

Liguster (Ligustrum)

Ligustrum som hekk

De er en slekt av eviggrønne, halvgrønne eller løvfellende busker eller trær – avhengig av arten – som vokser i Europa, Asia og Australia. De kan nå høyder mellom 2 og 12 meter, med en tett krone fra hvis grener spirer mørkegrønne lansettformede blader.

Laurel (Laurus nobilis)

Utsikt over en voksen laurbær

Det er en eviggrønn busk eller et tre som kommer fra Middelhavet kan nå en høyde på 5-10 meter. Stammen er vanligvis rett, med en kraftig forgrenet og tett krone bestående av 3-9 cm lange lansettformede blader.

Willow (Salix)

Tree Salix alba 'Tristis'

De er en slekt med normalt løvfellende busker og trær, selv om det er semi-eviggrønne som stammer fra de tempererte områdene på den nordlige halvkule, spesielt i fuktige områder. De kan nå en maksimal høyde på 35 meter, med lansettformede grønne blader.

Hva syntes du om dette emnet? 🙂