Skip to content

Hvilke trær er det i verden?

10 de juli de 2021

Hvilke trær er det? I verdenen vi har bodd i er det tusenvis av arter av disse plantene, som heldigvis kan klassifiseres på mange måter: i henhold til bladet har de, avhengig av opprinnelsessted, med tanke på slekten de tilhører. .. og en veldig lang osv.

Å kjenne dem bør alltid være en grunn til glede, ettersom mennesker i større eller mindre grad er avhengige av dem. Og jeg snakker ikke bare om oksygenet som bladene driver ut når de fotosynteser, men også på grunn av skyggen og i mange tilfeller maten de gir. Så det, gå for det. 🙂

Hva er et tre?

Trær er store planter

Selv om vi alle vet hvordan vi skal kjenne igjen et tre når vi ser det, spesielt hvis det er av en viss størrelse, er det også sant at det noen ganger oppstår tvil. Og det er visse planter som fremdeles betraktes som trær til tross for at det er vist at de ikke har noe å gjøre med det.

Med dette i tankene, og for å unngå forvirring, er det viktig å vite det et tre er en woody plante, vanligvis med en enkelt stamme, som forgrener seg fra en viss høyde (Det vil avhenge av arten: noen gjør det fra to meter, andre fra fem, andre på seks …) og som har en total høyde på mer enn fem meter.

I motsetning til andre planter har treet det som kalles sekundær vekst, som gjør det mulig å tykke stammen så mye som genetikken forteller det. Dette er mulig takket være treet, spesielt kambium (laget som er like bak barken), som vokser og blir fetere med årene, til det når sin endelige størrelse.

Men og hva er da IKKE et tre?

Palmer er ikke trær

Trær er tofløyte planter. Dette betyr at to cotyledons utvikler seg i frøene, som ved spiring vil være de to første primitive bladene. Når de vokser, dannes årringene, som er de vi ser når vi kutter en gren eller koffert. Men i tillegg har blomstene vanligvis en lett synlig størrelse, vanligvis sammensatt av 4 og 5 kronblader.

Men det er noen planter som ligner hovedpersonene våre, men som ikke er det: monocots. Et tydelig eksempel som gjentas mye er palmetreet. Palmetreet er ikke bare ikke et tre, men det er en megaforbia (gigantisk gress), og derfor vises det en enkelt kimblad. Blomstene på håndflatene er små, alltid gruppert i mer eller mindre hengende blomsterstander, og deres rotsystem er overfladisk.

Hvor mange treslag er det?

Det er mer enn 60 tusen treslag i verden

Det er litt vanskelig å vite nøyaktig hvor mange treslag det er, siden planeten er enorm, og selv om menneskets befolkning er like forbløffende, må vi ikke glemme at vi avskoger skog og jungel, og at på den annen side, hver så ofte en ny art.

Allikevel har en gruppe forskere, spesielt et halvt tusen, opprettet den første generelle katalogen kalt GlobalTreeSearch. Det inkluderer 60 065 arter av trær over hele verden, et antall som vil øke etter hvert som etterforskningen skrider frem.

Liste over trær for hagen

Det er mange typer, så mange at det er umulig å ikke finne riktig art for hagen vår. Hvis du ikke tror meg, er det et eksempel:

Fallen Leaf

Løvfellende trær er de som mister bladene på en viss tid på året, enten fordi den tørre og veldig varme sesongen nærmer seg, eller fordi kulden og / eller frost nærmer seg.

Acer

Acer pseudoplatanus voksen

Maple trær er innfødte trær og busker, spesielt på den nordlige halvkule preget av deres mer eller mindre delte palmatblader. Noen liker Acer pseudoplatanus eller falsk banan, kan nå 30 meter i høyden, med en krone på 6-7 meter i diameter. Blomstene er veldig små, 1 til 6 mm lange, hvite og / eller rosa i fargen.

De motstår frost ned til -18 ° C.

Aesculus

Utsikt over Aesculus hippocastanum

Aesculus er trær – og noen busker – hjemmehørende i de tempererte sonene på den nordlige halvkule. Den mest kjente arten er Aesculus hippocastanum eller hestekastanje, en plante som vokser opp til 30 meter høy med en krone på omtrent 6-7 meter i diameter. Blomstene er gruppert i hvite eller rødlige blomsterstander, avhengig av sorten.

De motstår frost ned til -18 ° C uten problemer.

Bauhinia

Bauhinia-treet

Bauhinia er trær kjent som orkideer fordi de produserer blomster som absolutt minner om orkideer. De kalles ofte som kufot, urapes eller elfenben. De vokser mellom 5 og 15 meter, avhengig av sorten.

De motstår svak frost ned til -7 ° C.

Cercis

Cercis siliquastrum tre

Cercis er trær som er hjemmehørende på den nordlige halvkule nå høyder mellom 6 og 20 meter avhengig av sorten. Den mest kjente er Cercis siliquastrum, som er en ideell plante for små hager som har et temperert eller varmt temperert klima, da det vanligvis ikke overstiger 6 meter, og dermed og alt motstår beskjæring godt.

De motstår frost ned til -18 ° C.

Evergreen

Evergreens er de som forblir eviggrønne. Men ikke gjør feilen ved å tro at de aldri mister bladene sine, for det er ikke slik. Det som skjer er at du er det de faller gjennom året når nye dukker opp. Det er planter som på grunn av forholdene i deres habitat holder dem i flere år og deretter slipper noen, men det er unntakstilfeller, typisk for veldig, veldig kaldt klima.

Cedrus

Cedrus atlantica 'Glauca' i hagen

Sedarer er bartrær som er hjemmehørende i Nord-Afrika, Midtøsten og Himalaya preget av den store størrelsen de når (opptil 40 meter høy, med en kalesje på opptil 8 meter). Til tross for dette dyrkes de mye i store hager, siden de er veldig takknemlige planter og med stor dekorativ verdi.

De motstår opp til -18 ° C.

Sitrus

Sitrus reticulata eller mandarintre i en hage

Sitrus er en slekt av trær eller frøplanter, de aller fleste bærer frukt, med opprinnelse i tropisk og subtropisk Asia. Denne gruppen inkluderer slike kjente og populære planter som Sitrus x sinensis (Appelsintre), Sitrus x limon (sitrontre), Sitrus maxima (Kinesisk grapefrukt), eller Sitrus medica (sitrus). De vokser mellom 5 og 15 meterog produserer frukt, mange spiselige, rike på vitamin C og sitronsyre.

De er ideelle for små hager, og til og med for potter. Selvfølgelig motstår de svak frost ned til -4 ° C.

Olea

Olea europaea, kjent som oliventre

Det er en slekt av trær som er hjemmehørende i de varme tempererte og tropiske områdene i Sør-Europa, Afrika, Sør-Asia og Australasia. De når en høyde på 6 til 18 meter, med en koffert som vanligvis er tykk. Den mest populære arten er Olea europaea (oliventre), siden det produserer frukt – oliven – som er spiselig, og som også motstår tørke veldig bra, siden den er hjemmehørende i Middelhavet.

De motstår svak frost ned til -7 ° C.

Pinus

Pinus radiata

Furuer er bartrær hjemmehørende på den nordlige halvkule vokse til høyder mellom 10 og 25 meter. Mange av dem dyrkes for sin skjønnhet så vel som for sine pinjekjerner, som for eksempel Pinus pinea eller steinfuru. De er planter som trenger mye plass, siden røttene strekker seg mye (omtrent 10 meter eller mer horisontalt).

De motstår frost ned til -18 ° C.

Og med dette er vi ferdige. Hva synes du om trærne? 🙂