Skip to content

Hvilke typer bonsai er det?

10 de juli de 2021

Visste du at det finnes forskjellige typer bonsai? Selv om de alle ser ut til oss, i prinsippet mer eller mindre det samme, er virkeligheten at disse små trær som er dyrket i en brett er klassifisert på flere måter, og er en av de viktigste etter størrelse og stil.

Å vite disse klassifiseringene er veldig interessant, så vel som nødvendig hvis du skal arbeide planter for å lage bonsai, siden du selv før du starter arbeidet må ha bestemt deg for hvor mye det vil måle, og også ha mer eller mindre en idé om hvilket design du vil gi det. Så la oss dra dit 🙂.

Bonsai er høyt bearbeidede planter

Bonsai er trær eller busker som etter mange års arbeid har en veldefinert stil, en stil som alltid prøver å være en representasjon av en plante som vi kan finne i naturen.. Og det er at floraen, uavhengig av hvilken type den er, tilpasser seg det beste den kan for å leve i sitt habitat, hver for seg, og ved prosessen kan den begrense veksten, den kan bare utvikle grener på den ene siden, det kan vri eller vokse på bakken i stedet for å stå oppreist, eller kan kort sagt ignorere litt hva genetikken deres sier for å overleve.

De som liker bonsai, bør vite at ikke bare planter som er dyrket i et brett, vil være en bonsai. Dette må være i samsvar med visse regler som vi så i denne artikkelen. Men det er også viktig å huske på at du må prøve å etterligne naturen, med respekt for treet og dets sykluser. Hvis vi ikke gjør det slik, hvis vi vil «pålegge oss selv» og tvinge ham til å være den som tilpasser seg oss, kan jeg fortelle deg at vi før eller siden vil miste ham. Når det er sagt, la oss vite hvordan bonsai klassifiseres 🙂.

Hvilke typer bonsai er det?

Sortering etter størrelse

Shito eller Keshitsubu

Det er den minste kategorien av bonsai som eksisterer. Treet eller busken er mindre enn 5 centimeter høy, som er noe som oppnås ved å så frøet direkte i gryten -macetita heller 🙂 – og beskjære frøplanten.

På grunn av et spørsmål om størrelse og mangel på plass, har den vanligvis bare en eller to veldig korte grener og noen få blader.

Mame

Bonsai mame, en av de minste

Mame bonsai måler mellom 5 og 15 centimeter. For å få en sunn plante kan du også velge å så frøet i potten, eller å få et kutt som vi synes er vakkert og plante det der.

Vedlikeholdet består av å klype kvistene og vanne det veldig ofte slik at det ikke tørker ut.

Shohin

Shohin er mellomstor bonsai

Shohin er bonsai det de måler mellom 15 og 25 centimeter. De er vanligvis de enkleste å finne, siden dette har en veldig attraktiv størrelse, og da røttene har et noe større brett, kan de få næringsstoffene de trenger, slik at treet er en relativt enkel plante å ta vare på.

Derfor er de best egnet for nybegynnere.

Komono eller Kotate Mochi

Disse bonsaiene de måler mellom 15 og 31 centimeter. I likhet med Shohin er de ikke veldig vanskelige å vedlikeholde. Med denne størrelsen anbefaler jeg på det sterkeste å gi dem en skogstil som vi nå vil se, eller de forblåste, men du bør vite at hvem som helst kan se bra ut – respekterer treet, ja-.

Hvis vi kjøper dem ferdige, er prisen vanligvis høy, så hvis vi ikke har det travelt, kan vi få frøplanter i alle barnehager og jobbe dem litt etter litt.

Chumono

Kumono er bonsai av en viss størrelse

Er de har en høyde på mellom 30 og 60 centimeter. Disse begynner allerede å bli tunge bonsai, og det er derfor de ikke blir sett mye i fansamlinger. Allikevel tiltrekker de seg mye oppmerksomhet, ikke bare på grunn av størrelsen, men også på grunn av skjønnheten.

Å få en er enkel, men bare hvis du går til et spesialisert bonsai-barnehage.

Omono

Bonsai Omono, en av de største

Dette er de de måler mellom 60 og 120 centimeter, som en busk som vokser i en vanlig gryte. De er ideelle å ha i midten av en uteplass hvor vi for eksempel har vår samling av bonsai, eller plassert på begge sider av en dør.

Å ta vare på dem er ikke mye av et mysterium, men det kan kreve to personer å transplantere dem.

Hachi-uye

De er de største av alle, de som har en høyde på mer enn 130 centimeter. Hvis Omono vakte mye oppmerksomhet, har disse allerede … Jeg vil ikke engang fortelle deg 🙂. De ser bra ut på uteplasser og terrasser, enten sammen med andre bonsai i forskjellige størrelser eller med andre typer planter.

På grunn av den høye prisen selges de vanligvis ikke mye, men hvis du har muligheten til å få en, vil du sikkert like.

Klassifisering i henhold til din stil

Chokkan

Chokkan er en veldig enkel bonsai-stil

Chokkan er den vanligste og enkleste stilen av bonsai å lage. Den er preget av sin rett koffert og noen grener plassert på en slik måte at hvis vi ser planten fra en viss avstand, kan vi skille en trekantet silhuett.

Moyogi

Moyogi er en uformell oppreist stil

Det ligner veldig på det forrige, men med forskjellen det bagasjerommet er ikke rett, men krøllete. Det er også veldig lett å få tak i, da det er mange trær som tilpasser seg denne stilen, som bartrær.

Shakan

Shakan er en skrå stil med den trekantede koppen

Det er et tre eller en busk hvis stammen er bearbeidet og ikke vipper den mer enn 45 º. Koppen er trekantet.

Kengai

Cascading azalea bonsai

Det er en av de mest nysgjerrige stilene. Kengai, eller foss, er en stil der toppen av kofferten er under kanten av potten.

Han Kengai

En bonsai med halvfossstil

Eller halvkaskade. Ligner på Kengai, men toppunktet er under kanten av potten, men over potten.

Fukinagashi

Vindblå bonsai

Eller feid av vinden. Denne stilen prøver å etterligne trærne som bor i områder der vinden blåser med så kraft og regelmessighet at den forhindrer at grener vokser på hver side av planten. Stammen er også tilbøyelig, i samme retning som grenene følger.

Neagari

Furubonsai med neagari-stil

Dette er en stil som krever kunnskap og mye erfaring innen bonsai-dyrking, ellers vil det være vanskelig å opprettholde den. Disse plantene vokse med utsatte røtter, vanligvis på en stein.

Bunjin eller Literati

Utsikt over en bonsai i litewrati-stil

Det er en stil av kinesisk opprinnelse, som søker å simulere orientalsk kalligrafi. Disse plantene har knapt noen grener, bare på toppen av dem, og en veldig slank koffert.

Sokan

Utsikt over en dobbel stamme bonsai

Det er et tre med dobbel koffert, eller »far-sønn». Sammen må de danne en slags trekant.

Ikadabuki

Raft-stil bonsai

Det er flåten stil, der flere grener stammer fra samme koffert som er begravet på bakken i lengderetningen. Det fungerer som om de var en gruppe trær.

Yose-Ue

Gran skog bonsai

En serie trær plantes, alltid i oddetall, som både kollektivt og individuelt de må respektere triangularitetsreglene.

Kabudachi

Dobbelt koffert bonsai

Det er en flerstamme bonsai som kommer fra en enkelt nebari. Allikevel fungerer det som om det var en skog.

Hokidachi

Utsikt over en bonsai på escobra

Det er «kosteskaft» -stilen. Det er en av de hyppigste å se i bonsai- eller bonsai-prosjekter som de selger i barnehager. Grenene spirer fra samme punkt i bagasjerommet, og vift utover.

Sekijoju

Bonsai plantet i stein

Det er et tre eller en gruppe trær som er plantet i en klippehull.

Hvor kan jeg kjøpe bonsai?

Utsikt over en japansk lønnbonsai

Bonsai ordentlig de selges bare i spesialforretninger og barnehager. Virkeligheten er at de som selges i konvensjonelle barnehager eller hagesentre er bonsai-prosjekter, eller ikke engang det: ferske røtter. Det betyr ikke at de er dårlige til å begynne med; Sannheten er at de er de beste å starte i denne verden: de er billige, de har allerede en definert stil, og hvis arten velges godt (unngå de tropiske eller de såkalte «innendørs» artene) er det sikkert at du vil nyte mye.

Men hvis du ikke har penger, eller hvis du vil starte på nytt i begynnelsen, ikke nøl med å kjøpe en frøplante og jobbe den selv.

Og med dette er vi ferdige. Jeg håper du har lært mye av bonsai 🙂.