Skip to content

Hvilke typer johannesbrød er det?

22 de juli de 2021

Johannesbrødetreet, hvis vitenskapelige navn er Ceratonia siliqua, er et frukttre som er hjemmehørende i Middelhavsregionen og kan vokse på steder der andre planter vil ha mange vanskeligheter. Den produserer frukt selv i dårlig jord, med en tendens til erosjon, hovedsakelig på grunn av mangel på nedbør, og hvis dette virker lite for deg, bør du vite at det støtter et bredt spekter av temperaturer.: fra -10 ° C minimum til 40 ° C maksimum. Interessant, tror du ikke?

Vel, det er fortsatt mer. 🙂 Det finnes forskjellige typer johannesbrød. Og selv om de alle virker like for oss, er det i virkeligheten små, men viktige forskjeller mellom noen varianter og andre. Finn ut hva de er.

Johannesbrødvarianter er klassifisert i henhold til blomstertypen, som kan være hermafrodittisk, kvinne eller hann.

Varianter med hermafrodittblomster

Algarrobo voksen

Kjent som mannlig garrofero, borroses, ondaes eller floridor maskle blant andre navn, er de preget av å ha en ikke veldig tett krone, med tykke, mørke blader og med liten lysstyrke. De mest kjente typene av johannesbrød med hermafrodittblomster er:

  • Vannflaske: det er et åpent gråtende tre med en høyhastighet av johannesbrød, mellom 13 og 15%. Høstes på sensommeren / tidlig på høsten (september på den nordlige halvkule).
  • Corsage: det er et gråtende tre som produserer en stor mengde frukt, med mye cellulose og lavt sukkerinnhold. Den høstes om høsten (oktober på den nordlige halvkule).

Varianter med hannblomster

De er kjent som grenser eller borter, og er preget av å ha et stort lager, med en krone dannet av korte grener skjult av store mørkegrønne blader. De bærer ikke frukt og er mer følsomme for kulde enn resten.

Varianter med kvinnelige blomster

Frukt av johannesbrød eller Ceratonia siliqua

De er de mest verdsatte. I Spania er vi heldige som har et stort utvalg, som disse:

  • Bravia: det er en variant som vokser i fjellene i provinsen Malaga. Det er et mellomstort tre med johannesbrød er mørkebrunt. Denne er 12-14cm lang og høstes om høsten.
  • Kastiliansk: det er en variant som hovedsakelig dyrkes i Øst-Andalusia. Det er et stort tre, veldig grønt og gråtende, med høy produksjon. Fruktene er mørkebrune, brede, tykke og mellom 10 og 17 cm lange. Den høstes tidlig på høsten.
  • Casuda: det er et åpent tre som er mye dyrket sør i Castellón og Valencia. Høstsesongen er tidlig på høsten (midten av september på den nordlige halvkule).
  • Costella eller De la Canal: treet er innfødt til øya Mallorca. Den har en krone med få grener og blader, som er store, mer eller mindre avrundede og mørkegrønne. Johannesbrød er lysebrun i fargen, ikke veldig sukkerholdig. Den er 18-22 cm lang og høstes om høsten.
  • Geitehorn: også kjent som Banya de Cabra, det er et kraftig tre, med en løvrik krone og store blader. Massen er sparsom og har en ubehagelig smak. Den høstes tidlig på høsten.
  • Svart eller svart: er navnet den mottar i regionene Barcelona, ​​Tarragona og Castellón. Det er preget av å være et frodig, stort og kraftig tre. Johannesbrød er svart, skinnende, med en lengde på 12 til 16 cm. Massen er hvit, med en søt smak. Den høstes om høsten (oktober på den nordlige halvkule).
  • Rojal: det er et stort tre, med en tett krone dannet av mørkegrønne blader. Det er følsomt for raske temperaturfall, men motstår noen sykdommer som mugg. Den høstes tidlig på høsten.
  • Tendral: det er et halvt gråtende tre med tett, lysegrønt løvverk. Det er følsomt for sykdommer som pulverisert mugg, men kommer seg lett fra skadedyr som melblå. Det produserer et stort antall frukt, hvis gjennomsnittlige lengde er 15 til 17 cm, som samles om høsten.

Ceratonia siliqua blader

Kjente du disse variantene av johannesbrød? Har du noen?