Skip to content

Hvilken pleie krever Cuphea bonsai?

25 de juli de 2021

Har du noen gang sett en Cuphea-bonsai? De er vanligvis ikke veldig tilstede i barnehager, siden det er en tropisk busk som krever beskyttelse mot kulde, og er litt krevende. Men det er veldig verdt å kjøpe en, siden ved å følge retningslinjene som jeg skal fortelle deg nedenfor, vil du få en veldig sunn plante som du sikkert vil lære mye med.

I tillegg spirer de om våren små lilla blomster veldig pen, slik at bonsai ser vakrere ut. Tør du kjøpe en?

Cuphea Bonsai

Når du kommer hjem til Cupheas bonsai, er det første du må gjøre plasser den i et veldig lyst område, men beskyttet mot direkte sol. Hvis det skal holdes innendørs, bør det plasseres i et rom som er veldig godt opplyst, i et hjørne der utkast ikke når det. Vi velger at stedet vi velger, du må ha det der uten å flytte det til et annet sted i minst et år. Beskjæring eller transplantasjon anbefales ikke på dette tidspunktet, ettersom bonsai blir vant til sitt nye hjem, og du vil gradvis tilpasse deg det.

Det vi vil gjøre er selvfølgelig å vanne den og bruke den kvalitetsvann, som regn eller mykt vann. Hvis vi ikke har hvordan vi får tak i det, vil vi fortynne væsken av en halv sitron i 1 liter vann, og vi vil vanne med den. Hvordan? Vel, en vannkanne ville være den rette tingen å gjøre, men du kan alltid stikke hull i en flaskepropp eller den andre enden og bruke den til det formålet.

Cuphea bonsai med steiner

Fra det andre året må vi fortsette å ta vare på det som følger:

  • Transplantasjon: en gang hvert annet år, anbefales det å transplantere det, og fornye hele substratet om våren. Anbefales sterkt å bruke akadama alene, eller blandet 30% med kiryuzuna eller kanuma.
  • Beskjæring: for å holde det i stil. Klem grenene som er nødvendige når det er nødvendig (unntatt om vinteren).
  • Abonnent: gjødsle gjennom vekstsesongen med mineralgjødsel for bonsai. Du kan også bruke et mineral til syreplanter, eller guano.
  • Behandlinger: Det anbefales på det sterkeste å gjøre forebyggende behandlinger mot skadedyr med Neem-olje fra våren til sensommeren, og mot sopp med soppdrepende midler som kobber eller svovel om våren.

Likte du Cupheas bonsai?