Skip to content

Hvilket vann skal du bruke til vanning?

27 de juli de 2021

Veldig gode og varme dager! Hvordan går det? Vil du at vi skal snakke om hva er det beste vannet å vanne plantene dine? Jeg vil fortelle deg alt du trenger å vite om dette emnet. Du vet: hvis du kan vanne med destillert vann eller med klimaanlegg, triks for å forbedre vannkvaliteten … og mye mer!

Kommer du til å savne det?

Vannkanne

Det foretrukne vannet fra alle planter er det av regn. Det er den som har riktig mengde mineraler som hjelper dem å vokse, og utføre alle sine vitale funksjoner. Nå, hvis du bor som meg i et klima hvor det er veldig lite nedbør, eller hvis det bare er konsentrert om noen få måneder … hva gjør vi? Vel, løsningen er å samle regnvann når det er mulig, enten i spann eller 5l plastflasker. Literene vi samler inn vil imidlertid ikke være nok for hele året, så vi må ty til springvann, til den av osmose eller destillert.

Springvann

De springvann Det har bedre eller dårligere kvalitet, avhengig av det autonome samfunnet vi er lokalisert i. Generelt sett vil de hvor nedbøren er høy, kvaliteten være rimelig bedre enn i de områdene der klimaet er tørrere. For ikke å måtte komplisere oss mye, Det vil være nok å vite om vannet som kommer ut av huskranen er drikkbart, i så fall kan vi bruke den til å vanne praktisk talt alle planter, unntatt kjøttetende planter.

Hvis vi derimot har vann med mye kalk, kan vi gjøre to ting:

  • Fyll for eksempel en bøtte med vann, og la det hvile for en natt.
  • Senk pH ved å tilsette noen dråper sitron eller eddik (ca. 30 ml) per liter vann.

Dette vannet vil være veldig nyttig for å vanne de som betraktes som acidofile (Japanske lønner, azaleaer, hortensiaer osv.).

Destillert vann og osmose

De destillert vann (inkludert klimaanlegg 🙂) og osmoseI motsetning til kranen, vil det hjelpe oss å vanne de mest delikate plantene: som bonsai eller kjøttetende planter. Det er viktig å merke seg at destillasjonen praktisk talt ikke har noe mineral, så hvis du velger å vanne blomster eller trær med det, må du betale dem med jevne mellomrom slik at de ikke mangler noe.

Osmosen er, etter regnet, det beste vannet som finnes. Alle planter vil gjøre det bra med henne.

Robinia

Har du vært i tvil? Kom inn Ta kontakt med med oss.