Skip to content

Hvite edderkoppsymptomer og behandlinger

14 de juli de 2021

Kjent som den hvite edderkoppen, dette er et dyr som vanligvis påvirker alle typer avlinger hagebruk som forårsaker uopprettelig skade på plantens produktivitet.

En gang tilstede i avlinger, den hvite edderkoppen produserer dvergisme i de mest alvorlige tilfellene og forårsaker synlig skade på planter, for eksempel blader og skudd nervene vil bli krøllet. Selv når den angriper avlinger generelt, foretrekker den paprika, agurk, tomater, auberginer og bønner.

Hvite edderkoppsymptomer?

Den hvite edderkoppen finnes vanligvis hvor som helst i verden

Den hvite edderkoppen finnes vanligvis hvor som helst i verden, både i tempererte og subtropiske soner; I denne siste er i stand til å leve i det fri mens de er i tempererte klimaer, foretrekker de avlinger som er beskyttet mot omgivelsene.

Hos kvinner begynner livssyklusen tidlig, for senere å få en plante til å bosette seg i, en syklus som omfatter stadium av egg, larve, larvemasse og voksen.

En gang på planten har hunnen en gjennomsnittlig levetid på 12 dager og vil kunne legge opptil syv egg per dag hvis forholdene er veldig gode. Larver klekkes fra eggene i to eller tre dager med inkubasjonn, blir disse larvemassene samlet av hanner og ført til andre planter; en veldig effektiv måte å spre dette skadedyret på.

Det er verdt å huske at disse larvemassene vil gi nye hvite kvinnelige edderkopper, og de ubefruktede eggene blir hanner.

Det som følger er en total invasjon av plantene som finnes i dette voksende området gitt den stadige gjentakelsen av denne reproduksjonsprosessen, forutsatt at klimaet og matkilden tillater det. på denne måten legger arachnid seg ned og begynner å skade avlingene.

Disse hvite edderkoppene kan overleve minimumstemperaturer på fem grader Celsius, men det ideelle miljøet for dem å reprodusere og utvikle seg må være mellom 20 og 25 grader Celsius, helst i skyggefulle avlinger der det er beskyttet mot døden av overflødig lys eller varme.

Faktisk og i tider med stor tørke vandrer den vanligvis til andre planter ved å bruke kontakt mellom planter for å bevege seg horisontalt, denne sesongen er det ideelle å angripe avlinger, men de er beskyttet mot varmen på baksiden av bladene der de er installert.

Disse hvite edderkoppene kan overleve temperaturer så lave som fem grader.

Planter blir skadet både av tilstedeværelsen av larver og voksne hvite edderkopper, disse suger plantesaften påvirker det i de forskjellige organene, for eksempel hvis det angriper blomsten, vil det oppstå aborter, hvis det angriper frukten, vil det ha synlige deformasjoner, i bladet deformerer det dem og uttaler krumningene, buler dem og krøller nervene i de øvre , når den er tilstede i hele planten produserer dvergisme og en grønnere farge enn normalt, og når den er tilstede på stammen produserer abort av aksillære og terminale skudd.

Hvordan forhindre tilstedeværelse av den hvite edderkoppen i avlinger?

  • Beskytt sidetilgangene, de øvre og dørene av drivhusene som legger garn og overvåker kontinuerlig forholdene til disse.
  • Kontroller at plasten ikke er i dårlig stand.
  • Behold dem rene avlinger av ugress.
  • Unngå å gruppere forskjellige avlinger i samme område.
  • Beskytt dørene til drivhusene med doble dører, maskene må være 10 x 20 tråder for hver kvadratcentimeter.
  • Vent litt start en ny avling.
  • Ikke forsøm avlingen når syklusen avsluttes.

Ta de nødvendige forholdsregler for å forhindre at skadedyret overføres til avlingen på arbeidsredskaper, klær, etc. og det er at denne lille edderkoppen virker harmløs, kan avslutte det hele på kort tid, siden pesten dukker opp om få dager.