Skip to content

Hvitfly på sitrus. Symptomer og behandling

12 de juli de 2021

Whitefly er en klasse av insekter som er en del av familien som består av «Aleurodider”.

Som vanlig, disse insektene vokser omtrent tre millimeter og de går gjennom omtrent fire etapper i løpet av 12 måneder, avhengig av klima og det å være i drivhus. Det er mulig at de til og med har ti etapper.

hvite fluer på bladene til noe sitrustrær

De vises normalt i fuktige omgivelser hvis klima er sammensatt av høye temperaturer, dette er grunnen til det Spania viser seg å være et ideelt land for utvikling av disse insektenespesielt om sommeren.

Bortsett fra dette er det nødvendig å nevne det hvitflueinfeksjon legger seg vanligvis på sitrusavlinger, som er den mest fremtredende fordi den betinger enhver intervensjon som utføres i andre skadedyr og / eller sykdommer som sitrusfrukter vanligvis er ofre for.

Symptomer

Blant de viktigste symptomene som trær presenterer når de påvirkes av hvite fluer, er det vanligvis gul farge som bladene får, som også blir misfarget og litt etter litt tørker de ut til de faller av.

Bortsett fra dette, bladene utvikler et belegg laget av et skinnende, klebrig stoff kalt melasse og som drives ut av insekter. Nevnte melasse forårsaker i sin tur andre ulemper på en indirekte måte, siden søtheten uunngåelig tiltrekker seg maur, kvaler og blåkluter, skadedyr som ender opp med å bli beskyttet av hvitflua før påføring av plantesundhetsbehandlinger.

Også tilstedeværelsen av disse insektene forårsaker svekkelse av spiring som den ligger på og til og med avblåsning (avhengig av sorten). Og når det gjelder unge planter, er det mulig at hvitfluen forårsaker artenes død.

Imidlertid er skaden i de fleste tilfeller vanligvis begrenset på grunn av produksjon av jordbruk og reduksjon i estetisk verdi av prydplanter.

Det er forskjellige metoder for å behandle tilstedeværelsen av hvitflue i sitrusavlinger, som er:

Kontrollbehandlinger

Bruk gule kromatiske feller

Det er mulig å anskaffe dem og / eller gjøre dem lett hjemme, siden de er i utgangspunktet gult kort ved siden av lim. Den gule fargen tiltrekker seg disse typer fluer, så plassering av denne klassen med feller rundt de berørte plantene vil tillate kontroll av hvite flybestander.

Manuell fjerning

Fordi det er den minst skadelige behandlingen, er det vanligvis best å fjerne dette insektet manuelt. det er mulig å gjøre det når antall insekter er lite Og du må ha stor tålmodighet, siden det å være et lite og flygende insekt, kan det være litt komplekst.

Aspirasjon

Det fungerer bare med veldig små befolkninger. Når du bruker denne teknikken, må du sørge for å bruke den laveste sugenivået på støvsugeren for å holde berørte planter beskyttet mot ytterligere skade.

Hjemmebehandling

Det består av eksempel i marinering av hvitløk eller tobakk, tilbered chili og hvitløksinfusjon, og bruk gjæret eføyekstrakt og / eller avkok av lamenta.

Økologiske behandlinger

små hvite fluer som angriper sitrus

Neem olje

Endrer livssyklusen til hvitfluen, siden det er et kraftig insektmiddel Det oppnås gjennom både fruktene og frøene til treet som bærer navnet sitt. Det er mulig å legge det til vanningsvannet for å sikre at det blir assimilert av planten og forblir inne lenger.

Det anbefales å bruke den hver femte dag for å dekke insekts livssyklus.

Kaliumsåpe

Det fungerer gjennom kontakt og gjør det mulig å svekke hvitflueens eksoskelett; Videre er det mulig å supplere applikasjonen med bruk av Neem-olje.

Rotenon

Det mest praktiske er å bruke den hver femte dag, siden det på denne måten er mulig å dekke livssyklusen til hvitfluen.

Hvis du vil at sitrusfrukter ikke skal lide angrepet av disse irriterende insektene, følg rådene våre.