Skip to content

Hvor kan jeg kjøpe planter?

24 de juli de 2021

Hvis du er ny i hagenes verden, er det veldig sannsynlig at du er i tvil om … alt. Et av de mest stilte spørsmålene er det hvor du kan kjøpe planter. I dag er vi heldige som finner dem til salgs mange steder: hypermarkeder, lokale markeder, barnehager, hagebutikker … og til og med nettbutikker er opprettet og fortsetter å bli opprettet.

Hvordan velger du stedet hvor du skal kjøpe plantene?

Kjøpe planter på fysiske nettsteder VS Kjøpe planter online

Planteskole

Fordeler og ulemper ved å kjøpe planter på fysiske steder

Å kjøpe planter i markeder, planteskoler, … kort sagt, på fysiske steder, er en utrolig opplevelse, til og med fantastisk. Du kan se forskjellige planter som selges på disse nettstedene, og det er noe som lar deg lære mer om de forskjellige typene som finnes og hvilke egenskaper hver enkelt har.

I tillegg er det veldig bra å ta de prøvene du liker best og observere dem nøye, for på denne måten sørger du for at du tar hjem planter som er sunne. Imidlertid er det en ulempe: selv om det blir lettere å finne nye planter, er virkeligheten den tilbudet vi kan finne på fysiske nettsteder er mindre enn det vi kan finne i nettbutikker.

Fordeler og ulemper ved å kjøpe planter på nettet

I dag kan vi gjøre alle kjøpene våre online, inkludert «grønt». Prisen er veldig rimelig, og variasjonen er enorm, så det er et veldig interessant alternativ hvis vi leter etter et bestemt anlegg, hvis vi må legge inn en veldig stor ordre og ikke har bil, eller av en eller annen grunn ikke kan bære mye vekt.

Men ja, det er flere ulemper: du kan ikke berøre planten Så du må stole på lederen av nettbutikken, fraktkostnadene for få planter er vanligvis høye, Y det er fare for skade på plantene under reisen.

Hva er bedre: fysiske nettsteder eller nettbutikker?

Kaktus i barnehagen

Det kommer an på. Jeg kan fortelle deg at jeg har kjøpt mange planter mange forskjellige steder, inkludert nettbutikker. Personlig foretrekker jeg å kjøpe i fysiske barnehager, men ikke i noen, men i de som bare spesialiserer seg på produksjon av en type planter. De er de eneste stedene du vet at du vil finne mennesker som forstår denne typen planter. På stedene hvor de selger trær, kaktus, rovdyr, etc. Det er veldig vanskelig å finne noen som forstår planten du vil ta med deg hjem.

Når det gjelder nettbutikker, har jeg ikke noe negativt å si, men det er sant at før jeg bestemmer meg for en, anbefaler jeg på det sterkeste at du ser etter meninger på nettet. Det er den eneste måten å vite om den butikken du har funnet er virkelig legit eller ikke.