Skip to content

Hvor ofte vanner du potteplanter?

13 de juli de 2021

Enten vi har en enkelt plante eller om vi har en samling i potter, er det veldig viktig at vi husker å vanne dem hver gang de trenger det. Vann er viktig for at de skal være i live; faktisk trenger kaktuser regelmessig tilførsel av dette dyrebare elementet.

Men vet du hvor ofte å vanne potteplanter? Ikke? For å unngå problemer, Jeg kommer til å anbefale deg å følge rådene jeg vil tilby deg nedenfor.

Det er ingen universell vanning »oppskrift»

Dette må du ta i betraktning. Hver plante har sitt eget vannbehov, som varierer avhengig av sesongen av året vi er, stedet der de plasseres og underlaget de vokser i. Derfor vil vi aldri gi dem like mye vann hele året.

Når du er i tvil, må du ikke vann

Det er mye lettere å gjenopprette en tørr plante enn en som har lidd av overflødig vann. Den første, ofte er det nok å legge den i en beholder med vann til underlaget er godt gjennomvåt; den andre vil derimot helt sikkert allerede ha sopp som vil gjøre alt mulig for å avslutte livet med mindre vi forhindrer det ved å behandle dem med soppdrepende midler, som denne fra.

Kontroller fuktigheten til underlaget

Den enkleste måten å vite når du skal vanne potteplantene dine er å kontrollere fuktigheten i underlaget på noen av disse måtene:

  • Vei potten en gang vannet og igjen etter noen dagerVåt jord veier mer enn tørr jord, så denne forskjellen i vekt kan tjene som en veiledning.
  • Bruke en digital fuktighetsmåler: når den blir introdusert i bakken, vil den umiddelbart fortelle oss hvilken grad av fuktighet den har. For å gjøre det mer pålitelig, anbefales det å introdusere det i andre områder (lenger fra anlegget, nærmere).
  • Hvis gryten er terrakotta, gir vi den noen få kraner: Hvis det høres hul ut, må du vanne.
  • Spik en blyant eller en tynn trepinne: Hvis det kommer ut med mye klebende jord når det fjernes, vil vi ikke vanne.

Vannkanne

Med disse tipsene vil du sikkert ikke ha flere problemer med vanning. 🙂