Skip to content

Hvor skal plantene plasseres

27 de juli de 2021

Når det gjelder å skaffe nye eksemplarer til vårt hjem, har vi alltid det samme spørsmålet om hvor plantene skal plasseres. Og det er ikke alltid lett, siden hver og en av dem har sine preferanser. I tillegg vil det avhenge av værforholdene i vårt område å finne dem på et eller annet sted.

For å hjelpe deg med å komme ut av tvil, Hva er bedre enn en liste over de vanligste plantene med riktig eksponering? Gå for det.

Siden det tar mer enn én artikkel å nevne alle plantene, har vi valgt de vanligste, det vil si de som finnes hyppigst i planteskoler og / eller hagesentre.

Planter som skal være i full sol

Blomst plante

Planter som trenger flere timer med direkte sollys er hovedsakelig disse:

  • De som dyrkes hovedsakelig for sin blomst: gazanias, dimorfe, tusenfryd, løkplanter (tulipaner, påskeliljer, hyasinter, etc.), melkeblomst, smørblomst, blant andre.
  • Trær, busker og vinstokker: praktisk talt alle må være i full sol. Det kan bare forekomme endringer når klimaet ikke er passende, som i tilfelle tropiske trær skal være innendørs med mye direkte lys (for eksempel mango eller avokado i kontinentalt klima), og når det gjelder de arter som dyrkes i et område der somrene er for varme til det, bør det beskyttes mot direkte sol (som japanske lønner, azaleaer, hortensiaer og magnoliaer i Middelhavet).
  • Kaktus og sukkulenter: Selv om noen saftige planter (eller det som noen ganger er dårlig kjent som ryggløs kaktus), kan de vokse i halvskygge, ideelt sett har de lys å levere for riktig utvikling.
  • Palmer: Mange er palmetrær som liker solfylte eksponeringer, blant dem har vi slektene Phoenix, Butia, Parajubaea, Cocos, Raphia, Chamaerops eller Trachycarpus.
  • Såsenger: med frøbedene skjer det litt som for trær, busker og vinstokker. Det vil avhenge av den spesifikke arten å plassere dem på et eller annet sted. Men hvis det handler om hagebruk eller blomsterfrø, må de alltid være i fullt lys.

Planter for skyggefulle områder

Aspidistra

Hvis du ikke vet hvilke planter du skal sette i de områdene der det ikke er mye lys, prøv disse:

  • Urteplanter: aspidistra, coleus, calatea, bånd, sanseviera eller bregner.
  • Blomsterplanter: begonier, afrikanske fioler, gerbera, orkideer eller anthurium.
  • Palmer: de av slekten Howea, Geonoma og Chamaedorea er ideelle for de skyggefulle hjørnene.

Til slutt, hvis du har blitt igjen med tvil om å vite hvor du skal finne anlegget ditt, ikke vent lenger og Ta kontakt med oss.