Skip to content

Hvordan avslutte angrepet av rotter i hagen?

21 de juli de 2021

Hagen er et rom som for de som bevarer det betyr en hellig plass og at det er irriterende når skadedyr invaderer det, spesielt når det blir invadert av mus eller rotter.

Disse dyrene er ikke velkomne i våre hjem, siden denne arten er en veldig vanlig epidemi i hjemmene, de avler vanligvis fem ganger i året og for hvert kull produserer de vanligvis mellom 8 og 12 unge. I tillegg til at disse dyrene er svært frastøtende, er de det sykdomsbærere som kan skade helsen, sykdommer som rabies som rammer både mennesker og kjæledyr.

mus i hagen

Ebolasykdom er velkjent for høy skadetall som hadde over hele verden Harvehil feber, salmonella, tuberkulose og leptospirose (definert som en bakterie som kan reise gjennom urinen), er blant de sykdommer som rotter kan spre seg gjennom spytt og ikke bare spytt.

Alle disse sykdommene har sin implikasjon som vil generere en dårlig helsetilstand og til og med er i stand til å forårsake død; derfor er de et stort problem hjemme og enda mer hvis vi har en grønnsakshage eller en hage fordi de har en vane med å ødelegge grønnsaker og alt de finner i deres vei. Til tross for alt det onde de forårsaker, er det mange måter å bli kvitt dem uten å påvirke hagenes vitalitet, enten midlertidig eller eliminere dem i lang tid.

En av de første oppmerksomhetene som bør huskes er at helsen til et habitat påvirker plantevekstDette er grunnen til at områdene må holdes rene ved å eliminere ugress og rester som ikke favoriserer plantene våre.

Hvem er de for? dyreelskere og de pleier å plassere maten i hagen eller utenfor huset. Det anbefales at du ikke gjør det, siden dette tjener slik at rottene har hvor de skal mate seg basert på avfallet. Men hvem sa at kjæledyret vårt ikke kan hjelpe oss med dette problemet? en katt kan være den perfekte jegeren, siden dette ikke representerer noe problem for hagen vår, men for disse gnagere.

Ikke alle mennesker trenger å like kjæledyr, langt mindre hvis de er allergiske mot dem, men det er ingenting å bekymre seg for, fordi det er planter som kan bidra til å utrydde disse vesener uønsket, slik tilfellet er med Stramonium, som til tross for at den ikke er en god urt, har atropin inne i røttene, noe som viser seg å være dødelig for rotter og mus.

rottepest

En annen måte å bekjempe disse irriterende rottene på er å lage en tilberedning av frastøtende middel for rotter og mus, så du bør vite at en plante som er effektiv for lukten og irriterende for rotter er mynte og er at til tross for de mange egenskapene som mynte bevarer, er det en veldig ubehagelig lukt for mus.

Sult og reproduksjon er hovedmålene, og hvis vi bruker den evnen den har som matsøker, vil vi kunne bruke den klassiske og veldig effektive rottefellen. For dette brukes enhver mat som kan være fristende som agn, den må også ha en sterk lukt slik at den er lettere å finne.

Når rotten prøver å spise maten som den har til rådighet, fellen er aktivert umiddelbart fange, knuse og drepe dette skadedyret.

Og som et ekstra alternativ er gifts, som tjener til å kvitte seg med disse dyrene som kan være dødelige for både mennesker og planter, så ifølge ovennevnte ingen grunn til bekymring hvis du har rotter I hagen din må du bare takle å eliminere dem, og det ovennevnte er teknikker som kan være veldig nyttige.