Skip to content

Rotter og mus

7 de juli de 2021

Vi er vant til at skadedyrene i hagen er insekter. La oss ikke glemme at gnagere også forårsaker alvorlig skade på avlingene våre. I dette tilfellet skal vi snakke om plagene til rotter og mus. Rotter og mus har sitt eget liv og fôringssyklus som kan forårsake skade på plantasjer, og du må kjenne til de forskjellige teknikkene for å kunne drive dem bort.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg hva som er kjennetegn, habitat, mat og hvordan du kan drepe rotter og mus i hagen din.

Karakteristikker og habitat for rotter og mus

rotter og mus

De er gnagere som har en middels eller liten størrelse som vanligvis er opptil 12 centimeter lange. Avhengig av hver art, kan størrelsen på landet variere, det er noe relevant når det gjelder å vite hvilken skade som kan forårsake plantasjene våre. Den har relativt store ører i forhold til kroppen og runde øyne med kinnskjegg rundt munnen.

Den har sterke og store fortenner som er de som ødelegger avlingene våre. Disse tennene vokser gjennom hele livet men de holder en behagelig lengde slik at dyret kan gnage og bære dem kontinuerlig.

De er kosmopolitiske dyr. Dette betyr at de kan bo på ethvert kontinent unntatt Antarktis. Dette er fordi de er dyr som lett kan tilpasses de forskjellige forholdene i terrestriske habitater. De kan lett innkvarteres i skog, ark, fjell, gressletter, sanddyner, rundt vannmasser, jordbruksmarker og et langt osv.

Hvis vi går til urbane områder, kan vi finne dem i kloakk, søppel, lager, kjellere, næringsbygg og andre som tilbyr ly og lett tilgang til mat. Et annet kjennetegn som de er lett tilpassbare dyr for, er at de kan bygge reirene sine både i trær og på steder med høy luftfuktighet.

Fôring

De er altetende dyr og kan mate nesten hva som helst både dyr og en plante. De er ikke tilpasset forbruket av en bestemt mat, men de spiser alt de finner i deres vei. Hvis de kan velge mellom et dyr eller en plante, vil de velge et dyr. De er ganske dyktige for å kunne jakte på små dyr som insekter, småfugler og noen reptiler. De har blitt sett fange vanndyr som blåskjell, snegler og fisk.

Siden du kan inkludere frokostblandinger, nøtter, appelsiner, kokosnøtt og noen frø i kostholdet ditt, blir det noe ubehagelig og irriterende innen jordbruket. Vi skal analysere hvordan vi kan eliminere skadedyr fra rotter og mus i landbruket.

Metoder for å skremme rotter og mus

Babyrotter og mus

Som vi har nevnt tidligere, kan rotter og mus bli funnet i avlingene våre og skade både frø og allerede spirede planter. Vi skal se noen tips for å kunne drive bort rotter og mus fra hagen vår.

Hell restene av støvsugeren fra huset vårt i hagen

Siden rotter og mus fulgte mye etter lukt, En av teknikkene for å kunne drive bort avlingene våre er å la levningene forbli slik at de blir mer og ukomfortable. For at denne teknikken skal være effektiv, må den ha konstant formasjon over tid når lukten forsvinner. Hver gang jeg besøker frukthagen, må du helle restene av støvsugeren i nærheten av avlingene.

Bruk en hund

Hunder vil forlate håret og lukte overalt. En katt kan også gjøre susen. Disse dyrene kan brukes til å markere territoriet og holde rotter og mus borte fra avlingene våre.

Finn en annen tid å plante

Husk at mus begynner å ha problemer med å finne maten når høstsesongen begynner. Vi må prøve å tilpasse kulturene våre til tiden da musene er svakest. Hvis det blir sådd før vinteren, mangelen på mat til musene vil falle sammen med de mer utviklede plantene og angrepet på dem vil bli mye mindre. La oss ikke glemme at det rotter og mus forbruker mest er frø.

Bruke feller fra rotter og mus

Det er feller som ikke dreper disse gnagere. De blir rett og slett fanget i bur og kan ikke komme seg ut. Det ville være interessant å fange dem og kaste dem bort fra hagen.

Brukt rovfugl silhuett

Vi kan bruke en tre-silhuett i form av en ørn eller en hvilken som helst rovfugl på flukt. Vi må plassere den på et sted hvor solen vil skinne en gang på dagen og dens verk vil bli projisert på hagen. I noen butikker selges figurer av metallrør som også tjener til å skremme bort duer og svarttrost.

Planter noen planter for å skremme bort rotter og mus

Jimson luke er en plante som driver disse gnagere bort. Imidlertid er det en giftig plante. Hvis hagen utsettes for et offentlig sted, er det interessant å unngå kontakt med andre mennesker. En annen idé er å så nasturtium. Et av problemene med denne planten er at når det blomstrer og er utviklet, er det ingen grunner i frukthagene.

Et annet alternativ er å så rue. Rue er et effektivt anlegg mot voles. Dette er en plante som skal beskjæres om vinteren, og dens effektivitet mot rotter og mus er ikke så tydelig, siden den maksimale overfloden ikke oppstår når det er så mange rotter og mus i hagen. Det sies også at påskeliljen ikke liker disse dyrene og holder dem borte. En av fordelene er at de gjør øynene våre glade i mars måned, og de gjør hagen til noe mer dekorativt. Denne metoden fungerer imidlertid ikke for oss gitt den tiden av året når problemet vanligvis dukker opp.

Til slutt er det også en idé som vanligvis blir gitt bruk vibrasjoner og støy for å skremme dem bort. Vi kan plassere kverner eller plastflasker som bråker og skremmer dem vekk.

Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om rotte- og museskadegjørere.