Skip to content

Hvordan avvise den melkesugende sommerfuglen eller Iphiclides feisthamelii?

10 de juli de 2021

Er den Iphiclides feisthamelii, sannhet? Denne arten er uten tvil en av de vakreste vi kan finne i varmt temperert Europa, så vel som i Nord-Afrika. Fargene og mønstrene er veldig karakteristiske, så det er ikke vanskelig å gjenkjenne det.

Men det må sies om det at selv om det nesten alltid er ufarlig (faktisk, alle insekter og mikroorganismer er hvis de er i sitt naturlige habitat), er det verdt å holde øye med det bare i tilfelle. Så skal jeg fortelle deg hvorfor.

Hva er deres egenskaper?

Det er en ditrisio lepidopteran som tilhører Papilionidae-familien som bor i Spania, Portugal, Sør-Frankrike, Marokko, Algerie og Tunisia. Den voksne måler mellom 35 og 42 mm, og har gulhvite fløyer med svarte bånd, og bakvinger med halelignende forlengelser, med metallblå skalaer i bunnen. Hannene er større enn hunnene, og er noe mørkere i fargen.

Dens livssyklus er preget av de to eller tre generasjonene som kan dukke opp per år, noe som gir opptil mellom 2 og 6 nye melkesugende sommerfugler, siden kvinner bare legger 1-2 egg om gangen.

Hvilke symptomer eller skade forårsaker de planter?

Melkesugende sommerfugllarve

Når larvene klekkes, de spiser på bladene til Prunus, spesielt av disse artene: Prunus dulcis (mandel), Prunus persica (fersken) og Prunus domestica subsp. institusjon (villplomme).

Bortsett fra disse er det også andre som kan påvirkes, og de er de Pyrus communis (pæretre), Malus domestica (epletre) og Crataegus oxyacantha. Av denne grunn vil symptomene og / eller skaden som den forårsaker, sees på bladene, som vil se nappete eller med små hull, så vel som med en progressiv gulfarging.

Hvordan avviser den?

Hvis vi dyrker noen av artene som vi har nevnt, vil det være interessant å ta noen økologiske tiltak for å forhindre at de blir påvirket av Iphiclides feisthamelii.

For det, vi kan lage et hvitløksavkok hver 15. dagDeretter heller vi den resulterende væsken i en beholder og plasserer den i nærheten av planten vi ønsker å beskytte.

Så sikker på at det ikke kommer i nærheten 🙂, men da vi ikke vil skade det, vil vi kunne nyte skjønnheten.