Skip to content

Hvordan avvise eller eliminere almbille?

10 de juli de 2021

Hvis du har almetrær, enten de er av slekten Ulmus eller de er Zelkova, har du kanskje sett noen eksempler på Xanthogaleruca luteola, det vil si av almbille. Dette er et ganske lite insekt, men som kan skade disse trærne alvorlig.

I tillegg multipliserer det så mye og så raskt at det beste vi kan gjøre er å ta forebyggende tiltak mot det, siden det svekker det mye, selv om det ikke tørker ut. La oss se hvordan vi kan unngå det.

Hva er det?

Almbille larve

Det handler om en varmekjærlig bille av Chrysomelidae-familien kjent som almbille eller galeruca. Den er innfødt i Europa, selv om den i dag også finnes i Nord-Amerika og Australia.

Før det blir voksen, går det gjennom forskjellige faser:

  • Egg: den er gul i fargen, og hunnen setter dem i klynger på opptil 25 enheter.
  • Larve: Det er vanligvis svart, noen ganger svart og gult, med flere rader med prikker og på sidene. Måler opptil 13 mm.
  • Pupa: Den er oransje-gul med svarte markeringer.
  • Voksen: Den er gul til grønn i fargen, med en flekk på hodet og et bredt mørkt bånd i kantene. Den måler 6 til 8 mm lang.

Hva er skadene det gir?

Fra våren til sensommeren (hvis været er varmt, kan det forbli aktivt til høsten) vil det mate på bladene, spesielt undersiden. Så det vi får se er lekkert løvverk.

Hvis prøven er veldig ung og skadedyret har spredt seg for mye, kan det tørke ut.

Hva skal jeg gjøre for å kontrollere det?

Naturmedisin

Kiselgur, et veldig effektivt hjemmemedisin mot skadedyr

I Europa har almbille en naturlig fiende: vepsen Oomyzus gallerucae. Derfor, Hvis vi befinner oss på det gamle kontinentet, er idealet å gjøre alt for å tiltrekke seg veps, som å plante prangende blomstrende planter og ikke bruke kjemikalier.

En annen veldig viktig ting, enten vi er i Europa eller ikke, er den av kjøp sunne eksemplarer, siden vi ellers ville risikere å smitte de vi allerede har i hagen.

I tilfelle vi ønsker å bruke et produkt som kan hjelpe oss å frastøte eller eliminere det, Jeg anbefaler bruk av kiselgur så snart våren begynner. Vi blander 35 g av denne typen jord (faktisk er det et veldig fint hvitt pulver) med 1 liter vann, og vi sprayer alle delene av planten godt. Du kan kjøpe den.

Kjemiske midler

De er ikke veldig effektive, og de er også skadelige for miljøet. I ekstreme tilfeller kan innpakking av bagasjerommet med insektdrepende bånd begrense angrepet året etter, da det ville drepe larvene.

Jeg håper det har vært nyttig for deg, og du kan beskytte almene dine 🙂.