Skip to content

Hvordan avvise gresshopper

5 de juli de 2021

Vi vil alle gjerne ha planter som alltid er sunne og beskyttet mot skadedyr, men fra tid til annen kan vi finne insekter som er spesielt skadelige, og ikke fordi de råtner røttene, men fordi de spiser bladene. Dette er gresshopper, gresshopper og kikader. Appetitten deres er glupsk, spesielt når de er små, slik at de kan ødelegge planter på bare noen få dager. Her vil vi lære hvordan avvise gresshopper. Heldigvis er det flere ting som kan gjøres for å holde dem borte.

Les videre for å finne ut hvordan du kan avvise gresshopper.

Hovedtrekkene

skadelig gresshoppe

Disse insektene er av betydelig størrelse, og det verste med dem er deres glupske sult. Og det er at de kan utrette alvorlig kaos på hager og frukthager som ikke kontinuerlig kontrolleres. Når gresshopper vises i lite antall, er det best å fjerne dem for hånd til slipper å bruke noen form for plantevernmidler. Imidlertid, hvis en hage vi har hjemme er spredt over alle avlingene, må andre mer drastiske løsninger brukes.

Gresshopper lever i et miljø som er vilt og fuktig nok til at de kan reprodusere seg. Dette betyr at en høy grad av fuktighet i avlingene kan bidra til reproduksjon og skape de ideelle miljøforholdene. Siden det er en dans av planteetende dyr, spiser de vanligvis på gress, selv om noen arter er altetende og også spiser på andre små insekter. Avhengig av arten av gresshoppe vi har i avlingene våre, kan det være til nytte eller skade oss.

Hvis vi har en altetende gresshoppe-art som spiser på andre insekter som også virker negativt mot avlingene våre, det kunne tjene som skadedyrbekjempelse. Det ville være en helt biologisk skadedyrbekjempelse uten å måtte bruke kjemikalier. Imidlertid er det vanligste at disse insektene blir et problem for plantene våre. Derfor er det viktig å lære å avvise gresshopper.

Lengden på disse dyrene varierer ganske mye. De kan nå 15 centimeter i lengde. De veier mellom 1-10 gram.

Gresshoppe livssyklus

gresshoppe livssyklus

I reproduksjonsprosessen synger gresshopper sangene sine på en slik måte at hunnen lettere kan gjenkjenne hannen. Dette er deres form for frieri, og for dette gni en del av potene. Bena som er utstyrt med tenner som en sag på en av venene på sine egne vinger.

Etter å ha nådd hverandre og overvinne frieriet, starter disse dyrene befruktningsprosessen. Reproduksjonen utføres gjennom eggene, og dette gjør det til en eggstokk rase som må deponere eggene på bakken. Klever av larver er ganske like voksne, selv om de ikke er like store og ikke har vinger.

Det er senere når reproduksjonssystemet tvinger dem til å utvikle vingene sine, og det er i det øyeblikket de er ferdige. Gresshoppere finner nok handlinger til å håndtere forskjellige rovdyr. Blant denne listen over rovdyr finner vi fugler, padder, edderkopper og andre typer insekter, samt noen pattedyr.

Hvordan avvise gresshopper i hagen din

La oss nå analysere hva som er de viktigste metodene for å lære å avvise gresshopper i hagen din. Det er litt vanskelig å fullstendig utrydde disse skadedyrene, siden de vanligvis er årlige skadedyr. De bruker vanligvis planter og noen blomster. Det er referanser basert på hvitløkekstrakt at selv om det ikke dreper oss direkte, kan det drive dem bort. De jobber med noen gresshopper når de avskyr smaken og går andre steder på jakt etter mat. Problemet er at lukten av hvitløk også er impregnert i resten av plantene.

Naturlige rovdyr som ender og kyllinger kan kjøre bort eller eliminere noen av de skadelige gresshoppene. Det er interessant å ha disse dyrene for å lære å avvise gresshopper. Naturlige insektmidler som er laget med neemolje kan hjelpe mye med å eliminere disse insektene. Hvis alle disse naturlige løsningene ikke fungerer, skal vi bruke kjemiske plantevernmidler.

For å redusere skaden på kjemiske plantevernmidler bruk spesifikke forbindelser som fungerer for gresshopper. I tillegg må det spesifiseres at de ikke skader andre som kan være gunstige, for eksempel marihøner, sommerfugler eller øyenstikkere. Problemet med kjemiske plantevernmidler er at voksne individer er resistente mot forbindelsene. Imidlertid må den brukes med unge individer som vanligvis lett elimineres.

Hvordan avvise gresshopper naturlig

Gresshopper kan skade planter

For å holde dem borte, kan du gjøre følgende:

  • Hakk en eller to hvitløksfedd og fordel dem over pottejorden: Disse insektene har en veldig delikat luktesans, så mye at de avskyr lukten av hvitløk.
  • Lag hvitløksinfusjoner (1 fedd for hver liter vann) og spray plantene: hvis de spiser bladene, vil de bare kunne ta en bit. Så vil de dra.
  • Hakk en padrón pepper, og kok den i 1 liter vann og pulveriser deretter plantene: Vi vet alle hvor krydret disse grønnsakene kan være. Å holde dem borte med dem er ikke en vanskelig oppgave.
  • Skaff deg det naturlige insektmidlet Neem Oil for å behandle pottene dine eller hagen: det skader ikke miljøet, og hjelper også til å avvise og bekjempe andre skadedyr, for eksempel bladlus eller edderkoppmidd.
  • Beskytt plantene med et nett av veldig små hull: Det er sant at det ikke vil være veldig estetisk, men hvis du har få planter kan det være en løsning.
  • Fang og slipp dem veldig langt unna, minst 50 meter fra hagen: Det er et alternativ som kan være midlertidig, siden det ikke er noen måte å vite om du vil se dem igjen. Men i mellomtiden kan det gjøre.

Hvis ikke noe av dette fungerer, ville det være nødvendig å ty til spesifikke plantevernmidler for å eliminere gresshopper, siden de ellers ikke vil fungere.

Hvordan vet du om det er gresshopper i hagen?

Du vil vite at du har gresshopper som vandrer rundt i hagen din hvis du ser insekter (ta en god titt på plantene, for når de er små kan de forveksles med dem), eller hvis du kommer over bitt blader.

Gresshopper kan forårsake betydelig skade på plantene dine. Hold dem borte.

Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om hvordan du kan avvise gresshopper.