Skip to content

Hvordan avvise møll?

24 de juli de 2021

Selv om det å ha en sunn hage er det viktig å sikre at alle insekter kan leve et normalt liv uten å måtte bekymre seg for plantevernmidler, men sannheten er at det er noen hvis larver er potensielt farlige for planter: møll.

Du har sikkert hørt mye om dem og hvordan du kan avvise møll hjemme, men … hva med i hagen? Hva kan vi gjøre?

Lavendel plante

Lavendel

Lavendel er en eviggrønn underbusk som holder seg så pen som den første dagen (eller lenger) i lang tid. Den vokser raskt til en høyde på omtrent 1 meter, og dens lilla blomsterstand er så vakker at når de blomstrer om våren, er de en fryd for øynene og for lukten vår, da aromaen deres er veldig hyggelig for mennesker … men ikke for møll. Faktisk, det er planten som er mest brukt til å frastøte dem.

Hold møblene rene

Terrassemøbler

Du vil se møll ikke bare på planter, men også på møbler. For å unngå det, det er av største betydning å holde dem rene. I tillegg, hvis de er laget av tre eller harpiks, må vi unngå å la dem være ute i det fri hvis vi bor i et område der det regner regelmessig, siden de ville ødelegge og når de gjorde det, ville de tiltrekke dem.

Ikke la beskjæring eller kutte urter være i hagen

Tørt gress

Det ideelle er legg de nylig fjernede urtene i komposten og kast stokkene (eller bruk dem til å lage bål hvis det er høst-vinter). Råtnende plantemateriale tiltrekker seg møll, så prøv å gjøre hagen så «ren» som mulig. På denne måten trenger vi ikke å bekymre deg for dem.

Unn plantene dine med hvitløk

hvitløk

Hvis du har sett møll på plantene dine, behandle dem med hvitløk. Bare du må blande to ss hvitløk og to kopper vann i en sprøyte. For å gjøre det mer effektivt, kan du legge til en liten skje såpe slik at møllene holder seg til den.

Vi håper disse tipsene hjelper deg å avvise møll. 🙂