Skip to content

Hvordan behandle gummier?

6 de juli de 2021

Når vi har trær, vil vi at de alltid skal være sunne, men basert på min erfaring kan jeg fortelle deg at de, etter hagebrukeplanter, er de mest sårbare plantene for skadedyr og sykdommer som eksisterer. I løpet av de første månedene av livet kan både sopp og insekter drepe dem i løpet av få dager; og når de er voksne, kan de bukke under for angrep fra for eksempel skruormer, med mindre de har alt de trenger. Men hvis det er noe som bekymrer oss mer, er det gummier.

Denne soppsykdommen (forårsaket av sopp) er et veldig alvorlig problem, siden det ikke er normalt at planter skiller ut tannkjøtt. La oss se hva det er og hvordan vi kan forhindre tannkjøttsykdom.

Hva er det?

Gummies kan påvirke sitrus

Det er en sykdom forårsaket av soppen Phytophthora citrophthora som utvikler seg på stammen og grenene av planter, spesielt treaktige. Dermed kan vi se at disse skiller ut gummiaktige stoffer som har en gul farge, som til å begynne med vil være myke, men som med tiden og effekten av vinden og solen vil stivne.

Og det er at i de fleste trær som er klassifisert som beintrær, er det veldig vanlig at denne gummiharpiksen dukker opp i forskjellige deler av stammen og barken. Dette gummiaktige stoffet er ikke noe mer enn harpiksen som er blitt krøllet. Det er kjent at det ikke er en sykdom i seg selv, men det er et alvorlig og åpenbart symptom på at noe ikke fungerer bra. Når vi ser at treet vårt begynner å ha disse gummiaktige stoffene, er det noen problemer vi må løse.

Gummosen kan også stamme fra soppinfeksjoner, invasjon av skadelige insekter og andre patogener som kommer i kontakt med treet gjennom områdene som er mest sårbare. For eksempel kan de gå inn i delene som er beskåret, i dårlig laget transplantater, noen slag eller kutt, etc.

Hva er symptomene?

Symptomene på gummose er som følger:

  • Gummisekresjon fra grener og / eller koffert
  • Død på grener rammet av dehydrering
  • Bladene får en lysegrønn tone med en gulaktig vene
  • Fruktene utvikler seg ikke (de holder seg små og faller)

Selv om det er nødvendig å undersøke alt som er nødvendig for å oppdage gummosens opprinnelse, du må handle på kortest mulig tid og skrape og rengjøre området. En av behandlingene som utføres raskere for å unngå ytterligere skade på treet, er å fjerne restene av bark og materie som er smittet til en lysegrønn farge kan observeres.

Det anbefales å bruke helbredende produkter eller pastaer på den berørte overflaten. Disse produktene vil bidra til å stoppe sykdommen.

Gummose kan påvirke hvilket som helst tre

Hva er årsakene?

Den vanligste årsaken er dårlig beskjæring (i uberørt stasjon og / eller ved hjelp av verktøy som ikke er desinfisert før bruk). Vi kan ikke se dem, men virus, bakterier og sopp kan holde seg til verktøyene vi bruker; Derfor er det så viktig å rengjøre dem etter bruk, ellers kan vi sette plantens levetid i fare.

I tillegg, hvis det er kutt laget i grener som begynner å lignifisere eller som allerede er treaktige, anbefales det sterkt å lukke såret med helende pasta (som denne for eksempel her).

Men bortsett fra beskjæring det kan heller ikke utelukkes at selve planten er svak. Ofte, hvis ikke behandlet i tide, kan en angrep bli et mer alvorlig problem når det kombineres med sopp.

Hvordan behandles det?

Med soppdrepende midler, som f.eks Fosetyl eller kobber oksyklorid, på våren og høsten etter indikasjonene angitt på emballasjen. Gummose er ikke en sykdom som er for alvorlig, men det anbefales sterkt å behandle den i tide for å forhindre at treet svekkes litt etter litt.

Gummier kan behandles effektivt med tilstrekkelig gjødsel i marken, soppdrepende midler som vi har nevnt ovenfor og noen produkter som inkluderer komponentene for å behandle dem bedre.

Det er noen områder i Spania hvor tannkjøttsykdommen mest angrep mandeltrær. I disse områdene utføres en slags spesialbehandling. Og det er at fagfolkene var rundt stammen til mandeltreet og etterlot noen deler av røttene i luften. Og dermed, roten får god lufting. Med jorden som ekstraheres når du graver rundt stammen, dannes en barriere som forhindrer at overflødig regnvann kommer inn i stammen og røttene. Takket være denne typen behandling er det mulig å oppdage de første symptomene på tannkjøttsykdom og påføre produktene med kobberoksyklorid i en andel på omtrent 1%.

Hvis sprøyting skal utføres i hagen, vil en god sprøyting av et passende produkt om våren og høsten gi gode resultater for forebygging. Og det er at det meste av tiden er bedre å forhindre sykdommen enn å prøve å kurere den.

Tannkjøttet må behandles så snart som mulig

Hva skjer hvis vi ikke behandler gummosen?

Hvis vi lar denne sykdommen utvikle seg og ikke behandler den i tide, oppstår det mye verre problemer. Når sykdommen begynner favoriseres av en større mengde fuktighet i miljøet. Slik dannes dimensjoner med den gummiaktige karakteren. Når du er urinsyregikt, blir cider større og større, så hele området i det berørte området.

Hvis vi ikke behandler det i tide, kan det fortsette å påvirke saften som er nødvendig for at planten skal vokse. I tillegg får ikke røttene som er under det mest berørte området den allerede tilberedte saften, og den tørker ut.

Noen av effektene som kan observeres av gummose på lang sikt er utvikling av små, uutviklede frukter, skjøre skudd med veldig lite utvikling, en gul nyanse til bladene, små kniver og også en gul farge. Til slutt, i den siste fasen av denne sykdommen, etterlater lesjonene som produseres gjennom hele utviklingen synlige arr som omgir hele området som har blitt rammet.

Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om tannkjøttsykdom og behandlingen.