Skip to content

Hvordan bekjempe bomullsmelly

25 de juli de 2021

Vi vil alle gjerne ha planter som alltid er sunne, uten skadedyr, men dessverre er det noen tider på året det er noen parasitter og insekter som ikke nøler med å mate dem. En av de vanligste er bomullsmelly, såkalt fordi det når det berøres, minner oss ganske mye om bomull. Det er veldig, veldig «mykt», og også veldig skjørt.

Vi kan se det i alle typer planter, men spesielt i en som er under varme og / eller vannspenning, det vil si en som opplever varme og / eller er tørst eller, tvert imot, har overflødig fuktighet. Men, Hvordan bekjempe det?

Pottebilder

Disse insektene kan forårsake mye skade på planter som allerede er svake. Vi fokuserer vanligvis på å eliminere hvitluken, men også det er veldig viktig å forhindre at det dukker opp igjen. La meg forklare: ikke bare må vi bekjempe insektet, men det er også praktisk å finne ut hvorfor det dukket opp og når det var kjent, løse det. For eksempel: hvis planten har veldig tørr jord, er det vi vil gjøre å øke vanningsfrekvensen; hvis det tvert imot er veldig fuktig, vil vi vanne mindre.

Å gjøre disse endringene er veldig viktig, ellers vil bomullsdyrene sannsynligvis dukke opp igjen. Og i så fall vil plantens levetid være i – enda mer alvorlig fare.

Hvordan bekjempe bomullsmelly

Grønn nesle

Disse insektene kan elimineres på to måter: med kjemiske insektmidler Klorpyrifos, eller med Naturmedisin, for eksempel:

  • Fukt en vattpinne med ører og isopropylalkohol.
  • Plant et fedd hvitløk i gryten.
  • Samle 100 gram grønne nesleblader og legg dem i vann i noen uker, til det gjæres. Etterpå påføres den med en sprøyte.
  • Hvis de er få, eller hvis planten er liten, kan de fjernes for hånd.
  • Behandle med parafinolje.

Som du kan se, er det flere måter å bekjempe hvitløk på. Og du, hvordan behandler du plantene dine når de har dette skadedyret?