Skip to content

Hvordan bekjempe den røde bladlusen?

10 de juli de 2021

Planter kan bli påvirket av et bredt utvalg av insekter som forårsaker skadedyr, men det er absolutt noen som er vanligere enn andre. De rød bladlus Det er en av de som blir sett mer og mer, men i noen områder er det fortsatt veldig sjelden. Imidlertid er det viktig å vite det siden det vanligvis påvirker fremfor alt hagebruk avlinger som tomatplanter.

Så hvis du vil vite det hvordan du kan forhindre at avlingene dine ødelegges På grunn av denne pesten, følg rådene våre og ta hensyn til forslagene våre for å få det 🙂.

Hva er det?

Den røde bladlusen er et bladlus som, i likhet med andre bladlus, har bodd på jorden i 100 millioner år. Det har klart å tilpasse seg så bra at jeg vil tørre å si at de vil fortsette å eksistere til tidens slutt; det vil si til en meteoritt ødelegger planeten eller til solen går tom for alt drivstoff og blir så stor at den ender med å oppslukke den (noe de sier kan skje innen 5 milliarder år).

Men la oss komme tilbake til det aktuelle emnet. Øst det er et veldig lite insekt, mindre enn en centimeter langt, med en eggformet kropp som består av hode, thorax og underliv. Det kan ha eller ikke ha vinger, selv om sannheten er at den vanligvis ikke har den. I tilfelle de har dem, er de membranøse, gjennomsiktige og veldig små vinger.

Hva er symptomene og / eller skaden det forårsaker?

Det er en parasitt som favoriserer varmt og tørt vær, så vi vil se det mye om sommeren, og kanskje om våren eller høsten hvis forholdene er gunstige. I løpet av denne tiden, symptomene / skaden det forårsaker er:

 • Blomsterknoppene åpnes ikke.
 • Bladene har misfargede flekker som et resultat av bittene.
 • Vekstnedgang.
 • Utseende til maur, der bladlus overlater beskyttelsen mot rovdyr (for eksempel marihøner).

Hvilke hjemmemedisiner finnes for å eliminere den røde bladlusen?

Kiselgur, et veldig effektivt hjemmemedisin mot skadedyr

Vi kan gjøre flere ting for å behandle planter med bladlus:

 • Hvis planten er ganske liten, rengjør vi den ved hjelp av en liten børste dynket i apotekalkohol.
 • Hvis det er ute og det er sommer, kan det sprayes / sprayes med vann og fortynnet nøytral såpe.
  Ikke gjør det hvis solen treffer deg; vent på skumring for å unngå brannskader.
 • I en 5l vannkanne (inneholder »artisjokk») tilfører vi vann og 35 gram kiselgur (til salgs), som er et slags veldig fint hvitt pulver sammensatt av mikroskopiske alger laget av silisiumdioksyd, veldig effektive som insektmidler. Så vanner vi planten på toppen.
 • Hvis skitten er utbredt, er det noen ganger best å kutte de berørte delene.
 • Gjør hagen og / eller terrassen til et attraktivt sted for marihøner, som vil være våre beste allierte mot bladlus. Du har mer informasjon her.

Vi håper at du ikke trenger å bekymre deg for disse bladlusene med disse tipsene 🙂