Skip to content

Hvordan bekjempe ugress

24 de juli de 2021

Urter er planter som vanligvis ikke blir veldig godt mottatt i hager: de vokser så fort at hvis de ble igjen, vi ville ha en jungel av gress i stedet for en pen hage.

Å holde dem i sjakk er faktisk enkelt, men du må være veldig konsekvent. Så det, Hvis du vil vite hvordan du skal bekjempe ugress, ta på deg hanskene og la oss komme på jobb 🙂.

Fjern urtene med et hageverktøy

Hoe ugress

Den beste måten å kontrollere urter på er å fjerne dem. Hvis du har en stor hage, kan du gjøre det med en rototiller, som i tillegg til å fjerne dem, hva det vil gjøre er å introdusere dem under jorden, og dermed blande dem med det; På denne måten vil de frigjøre næringsstoffene når de brytes ned, som vil tjene til å gjødsle jorden.

På den andre siden, hvis du har en liten hage, eller hvis bare urter har vokst i et hjørne, kan du bruke en hakke. Men hvordan? Hvis vi bare kutter dem, vil de komme ut igjen siden røttene er intakte. For å unngå dette, må du gå litt dypere, uten å ønske å lage et hull, men prøve å forhindre at bladet på haken blir liggende når den treffer bakken.

Sett et anti-urt nett

Grønt anti-ugressnett

Det er uten tvil det ideelle alternativet for å kontrollere dem. Det er spesielt nyttig når du vil ha en hage eller et blomsterhjørne der de eneste plantene som vokser er bare de du vil ha. Anti-urt-nettet er mørkt i fargen vil forhindre at urtefrø spirer.

Å si det er enkelt: Du må fjerne gresset og steinene i bakken, utvide masken og feste den med negler. Slik at den ikke er synlig med det blotte øye, kan den dekkes med dekorative steiner, furubark eller til og med kunstgress.

Bruk et ugressmiddel

En mann som sprøyter herbicid

Herbicider er produkter som dreper ugress. Du må være veldig forsiktig med dem siden vi, hvis vi velger feil, kan eliminere plantene fra hagen. Og dermed, det er veldig, veldig viktig å alltid lese etikettene på beholderne.

Naturlige herbicider

Heldigvis er det flere naturlige matvarer og produkter som kan bidra til å kontrollere dem. Og de er:

  • Salt: hvis vi sprer den på urtene vi vil eliminere, vil vi snarere enn senere se hvordan de visner når de mister fuktighet.
  • Kokende vann: så enkelt som dette. Vi setter vann i en gryte, og vi heller det over plantene vi trenger å eliminere, og passer på å ikke sprute de andre.
  • Eddik: Ved å inneholde eddiksyre er eddik et herbicid som dreper planteblader. Av denne grunn fungerer det best hos de som er unge, siden når bladene har tørket, har ikke røttene styrke til å vokse nye. Hvis vi blander en og en halv liter eddik, sitronsaft og en spiseskje såpe i en sprøyte, vil det være mye mer effektivt.

Kjenner du noen andre urtemedisiner?