Skip to content

Hvordan beskjære et kirsebærtre

26 de juli de 2021

De kirsebærtre Det er et tre som, i tillegg til å produsere deilig frukt, er veldig dekorativt for sine vakre vårblomster. Som om det ikke var nok, blir bladene oransje-rødlige om høsten før de faller. Den er motstandsdyktig, dekorativ, lett å ta vare på … Hva mer kan du be om?

For at den skal produsere en interessant mengde frukt fra tid til annen, må vi trimme grenene. Men hvis du ikke vet det hvordan du beskjærer et kirsebærtre, fortsett å lese så du ikke går glipp av noen detaljer.

Kirsebær

Kirsebærtreet, vitenskapelig kjent under navnet Prunus aviumDet er et løvtre som kan nå 5-7 meter i høyden. Når bladene faller om høsten, den ideelle tiden til å beskjære den vil være fra det siste bladbladet har falt til faren for frost har gått, bortsett fra selvfølgelig de kaldeste dagene eller ukene i året. På den nordlige halvkule beskjæres den normalt i oktober-november eller mars-april. Alt avhenger av klimaet, for jo mildere det er, jo raskere kan det beskjæres. Når vi bestemmer oss for å beskjære det, må vi gjøre følgende:

  • Vi vil kutte av alle de svake og syke grenene, enten ved hjelp av en beskjæringssaks for de tynnere, eller med en liten håndsag for de tykkere.
  • Hvis det er et ungt tre, vil hovedgrenen beskjæres ca 70 cm. På denne måten vil det bli tvunget til å ta ut nye skudd. Etter ett år, den vil være formet som en kjegle.
  • Skjær av skuddene og løvene som vokser i bunnen av kofferten. Trim dem til bakkenivå slik at de ikke kommer ut igjen.
  • Grener som krysser eller ikke produserer frukt, vil bli beskåret på nivået med hovedstammen.
  • I tilfelle du kommer over en syk gren og du må beskjære den utenom sesongen, må du gjøre det uansett. Kirsebærtrær er veldig utsatt for sykdom, og det er derfor veldig viktig å holde det sunt. Husk også desinfiser beskjæringsverktøy før du bruker dem.

Hvordan beskjære et kirsebærtre

Med dette enkle trinn for trinn vil du få et kirsebærtre som skal fylles med blomster om våren, og at den også vil bære frukt om sommeren 😉.