Skip to content

Hvordan beskjære et oliventre

26 de juli de 2021

De beskjæring Det er en av de mest arbeidskrevende, men også viktigste jobbene som hver gartner må gjøre for at plantene deres skal ha større mengde frukt og bedre vekst og utvikling.

Det er om mulig mer nødvendig når det gjelder frukttrær, så la oss se trinn for trinn hvordan du beskjærer et oliventre, enten det er plantet i hagen eller i et bonsai-brett.

Oliventre i hagen

Olivenblader

Oliventrær er veldig dekorative trær. De er veldig elsket på sitt opprinnelsessted – Middelhavsområdet – og i utlandet også. Faktisk er det her på Balearene de som er dedikert til voksende voksne eksemplarer, siden hundreårs-oliventrær kan være verdt minst 300 euro. Og hvordan de er så enkle å ta vare på ved å være veldig motstandsdyktig mot tørke, det er mange av oss som velger å ha en i frukthagen eller hagen og ikke en annen art.

Nå, hvordan beskjærer du? Vel, beskjæring i dette tilfellet vil ha et eneste mål: å få en større mengde frukt, det vil si oliven. Fortsett som følger:

  • Beskjær alle grener 3 år eller eldre.
  • Vi vil også beskjære de som er svake eller syke, og de som er tørre.
  • Nå vil vi zoome ut litt for å finne ut hvilke grener som forhindrer sollys i å nå alle deler av treet, og vi vil beskjære dem.

Når det er mulig, anbefales det legg helbredende pasta, i det minste i de viktigste sårene for å unngå sopp.

Oliventre som bonsai

Vill oliven bonsai

Beskjæring av et oliventre som jobbes som bonsai er en oppgave som krever tid og tålmodighet. Når vi har et ungt tre, er det første vi vil gjøre å observere stammen for å se dens «bevegelse» og, avhengig av dette, vi velger design.

Når vi har bestemt oss for hvordan vi skal jobbe med det, vil vi beskjære alle grenene som kommer ut av det, og vi vil kutte de som er for lange, slik at 4-8 knopper vokser og beskjærer 2-4. På denne måten vil vi tvinge planten til å fjerne blader lenger bak, så vi får et oliventre med kronen mye tettere.

Beskjæring er en jobb som, som vi kan se, kan være veldig nyttig 😉.