Skip to content

Når skal du beskjære rosebuskene og hvordan du gjør det

4 de februar de 2021

Beskjæring er en av de grunnleggende oppgavene for enhver elsker av roser. Året etter blomstrer avhengig av det, og derfor når skal du beskjære rosenbusker det vekker vanligvis mange tvil. En logisk bekymring siden naturen etterlater oss ansvaret for å se hvordan våren vår fylles med blomster. Vårt gode arbeid med beskjæring og øyeblikket vi gjør det vil avhenge av om vår rosebush blomstrer riktig. En overbevisende grunn til å vite når du skal beskjære rosenbusker. Og hva er enda viktigere, hvordan du gjør det hele tiden og i henhold til typen rosebusk.

Rosenbusken er en rustikk plante det krever generelt lite omsorg for å holde seg i live. Men pass på: for at det skal blomstre ordentlig, må vi være mer oppmerksomme på det. Husk at blomsten er et energidrenering på planter. En som bare de som er sunne og sterke kan møte. Noe som igjen er vårt ansvar. Hvis vi er strenge både når vi skal beskjære rosenbusker og med stell av rosebusk om vinteren, vil vi nyte en rosebush full av roser i de solfylte månedene. Det er vel verdt å lære mer om dine behov!

Så la oss se hvilke årstider vi må merke i kalenderen. Og fremfor alt hvordan vi må beskjære rosenbusker i henhold til hvert øyeblikk.

NÅR BESKJÆRING ROSER FOR Å FREMME BLOMSTER

Beskjæring av rosebusk er ikke viktig å være en sekundær oppgave. Ikke bare er blomstene avhengige av det, både i antall og størrelse. Også avhenger av å opprettholde dens bæring og vitalitet. To veldig viktige punkter for ditt velvære, og to gode grunner til å vite når du skal beskjære rosenbusker til fordel for planten vår.

La oss vite noe før vi ser på de viktige øyeblikkene av året. Plantens alder påvirker når man skal beskjære rosenbusker. Hvis vi har unge eksemplarer, er idealet å la saksen være stille først. Og årsaken er lett å forstå. Hvis vi har fulgt trinnene i hvordan du skal plante en rosebusk riktig, vil anlegget vårt trenge minst ett år på å rote og vokse sitt rotsystem. Samtidig som vi må vente før beskjæring, for å unngå at denne vedlikeholdsoppgaven kan være skadelig for veksten.

Etter å ha forstått dette poenget, la oss se på de to angitte tidene på året for å beskjære rosenbusker:

1. februar beskjæring, den klassiske når man skal beskjære rosenbusker

Når skal du beskjære rosenbusker om vinteren

Det er kanskje beskjæringen som er mest kjent for planteelskere. Selv om det kalles februar beskjæring, Det holdes vanligvis i mars, og årsaken er utsatt for et værfenomen: frost. Februar markerer, på en generell måte, slutten av vinteren. Denne datoen er imidlertid noe unik siden vi bare kan utføre dette arbeidet når nettene begynner å bli mindre kalde.

Å rush når du skal beskjære rosenbusker er farlig på denne tiden av året. Du kan anta at blomsterknoppene frøs, og dermed ødelegge enhver sjanse for å blomstre. Men det er ikke det eneste som kan skje. I tillegg kan utsetting av de åpne stilkene for frost føre til at det oppstår sopp. Noen som kan smitte planten, og komplisere livene våre mye for mer soppdrepende midler som vi bruker. Av denne grunn, og hvis vi lever i et veldig kaldt klima, er det ideelle å forsinke når vi skal beskjære rosenbusker til været er mer stabilt.

Helbredende pasta for å beskjære rosenbuskerFor å forhindre soppangrep, er ingenting som å bruke en helbredende pasta etter beskjæring. Oppdag dette i Hagearbeider-nettbutikken vår

Sent vinterbeskjæring er en viktig beskjæring. Hensikten er å fjerne dødt tre, fjerne suger og la bare grener som vokser sunt og er fokusert mot utsiden av kofferten. Hvis vi i tillegg ønsker å fremme blomstring, må vi kutte de øvre grenene horisontalt. Ved å gjøre vår rosebusk mindre høy, trenger planten mindre energi for å blomstre.

2. Beskjæring på slutten av sommeren, en av de ukjente

Når skal du beskjære rosenbusker etter sommeren

Det er morsomt, men når det gjelder når du skal beskjære rosenbusker, har vi en tendens til å tro at det bare er en gang i året. Og selv om det er sant at det anbefales minst en gang i året, er det en annen like viktig beskjæring: den på slutten av sommeren. Takket være det vil vi forberede planten vår for vinterkulden og styrke den for å tåle den vegetative hvile uten problemer. En sovende alder som det er viktig å ha vært forsiktig med, husk stell av rosebusk om sommeren.

Gjødsel for roser Hagearbeider-merkeRegelmessig bruk av kompost i sommermånedene vil bidra til å forberede planten på kulde. Lær om egenskapene til denne gjødselen fra Hagearbeider

Denne beskjæringen, som utføres mellom september og oktober, er en rengjøringsbeskjæring og tynning. Det søker, grunnleggende, å rense grenene som blomstret, og eliminere både blomstene og en del av grenen. For å oppnå dette er idealet å kutte omtrent halvparten av stammen og alltid på et nytt skudd.

I tillegg til dette anbefales det forkorte grenene som har produsert blomster. Vær forsiktig med dette, fordi det bare gjelder for de rosebuskene som blomstrer bare en gang i året. Hvis vår er en høstblomstring, er det bedre å reservere dette arbeidet for beskjæring i februar. Hvis ikke, beskjærer vi omtrent to tredjedeler av lengden. En måte å tillate vekst av nye grener og også nye blomster.

NÅR BESKJÆRING AV ROSALES ER VIKTIG, MEN HVORDAN DU GJØR DET ER ENNEN MER

Å respektere kalenderen er viktig, men det er ikke det eneste du må ta hensyn til. Hvorfor like viktig som når du skal beskjære rosenbusker, er å gjøre det riktig. Et aspekt som ofte tar baksetet, men som er veldig viktig. På samme måte som et dårlig øyeblikk kan ødelegge anlegget vårt, kan også et dårlig kutt. Og vi refererer ikke bare til formen på den: vi refererer også til hva vi gjør det med og til og med til typer roser å plante som vi velger.

Og siden detaljene er viktige, la oss se nærmere på dem:

1. Hvilke verktøy som skal brukes til å beskjære rosenbusker

Et aspekt like viktig som å vite når du skal beskjære rosenbusker. Fordi, selv om vi kanskje tror at noe av beskjæringsverktøy Det tjener oss, ingenting er lenger fra virkeligheten. Beskjæring med et upassende verktøy kan forårsake betydelig skade. La oss huske på at beskjæring fremdeles påfører planten vårt et sår, og at det som sådan kan være fokus for ulike infeksjoner.

Av denne grunn, og for å garantere at beskjæring er gunstig for rosebushen, er det viktig at vi tilpasser sakstypen til rosebushens egenskaper.

Omgå saks for fine grener

Saks til rosebeskjæringEn bypass-skjær er perfekt for unge grener. Få det hit

Det er den klassiske hagesaksen, og en som vi også kan bruke til beskjære busker og trær liten i størrelse. Hovedfordelen er letthet. Ulempen deres: de krever dyktighet og mye styrke hvis stilkene som skal beskjæres er noe tykkere. I så fall er idealet å bruke et annet verktøy.

Anvil saks for tykkere grener

Bellota hånd amboltsaksEn ideell saks for grener som krever mer presisjon og styrke. Kjenn egenskapene

Den ideelle saks for en god elsker hagearbeid. Takket være det faste bladet har de mindre motstand mot beskjæring. Det letter beskjæring av tykkere grener uten behov for mye innsats. Kuttet er rent, en fantastisk fordel for beskjæring av rosebusk.

2. Hvordan beskjære rosenbusker

Og vi kommer til noe så grunnleggende som å vite når vi skal beskjære rosenbusker. Fordi den type kutt vi lager til planten, vil også påvirke veksten og til og med helsen.

Vanligvis, når det gjelder beskjæring av rosebusk, er idealet det diagonale kutt på en eggeplomme og litt skrå. For å være effektiv, må vi beskjære mindre enn fem centimeter fra knoppen.

Når vi trenger å beskjære en hel gren, må vi kutte til kanten av der den settes inn i hovedstammen.

3. Hvordan beskjære hver type rosebusk

Et annet grunnleggende aspekt. Det er rosebusk som innrømmer alvorlig beskjæring, mens vi sammen med andre må være mer konservative. Det er klart at beskjæring, godt utført, alltid er gunstig. Men hvis vi overdriver det, kan det ta lengre tid enn vi ønsker å se planten vår vokse og til og med blomstre.

Tider for å beskjære rosenbuskerOppdag vårt utvalg av rosebusk

Så, generelt sett, la oss se hvordan du beskjærer noen av de vanligste rosebuskene:

Mini rosebush

Et av eksemplene på konservativ beskjæring. Vi vil alltid ha mellom fem og syv hovedgrener, og prioriterer de unge stilkene fremfor de treaktige. For å fremme vekst, anbefales det å rydde buskas sentrale grener.

Gammel rosebush

Mer enn å bruke de to årlige beskjæringene, er den ideelle tingen å eliminere døde grener eller de som bryter plantens struktur.

Bush steg

Vi blir nødt til å gi denne typen roser mer tid før beskjæring. Fra plantemomentet er det ideelle å vente mellom to og fire år. De krever heller ikke regelmessig beskjæring. For dem er idealet å fjerne grenene som vokser innover. Når det gjelder utsiden, vil vi konsentrere oss om å beskjære de sterkeste grenene i to.

Klatring steg

Når de er unge, er det viktig å veilede dem i veksten og fjerne bare døde eller syke grener i februar beskjæring. Det er også viktig å redusere sidestenglene med rundt 15 centimeter på samme tid av året.

Har denne lille guiden om når du skal beskjære rosenbusker, og hvordan kan du gjøre det nyttig?