Skip to content

Hvordan beskytte potter mot frost

14 de juli de 2021

Grytene er beholdere som dessverre over tid blir brukt opp av solen, isen og snøen. Er det en måte å forlenge levetiden deres på? Selvfølgelig. Faktisk nedenfor skal jeg fortelle deg alle triksene slik at du kan bruke dem i mange flere år enn du kanskje tror først.

Oppdage hvordan du beskytter potter mot frost og få mest mulig ut av dem.

Beskytt plastgrytene dine

Plastpotter for planter

Plast er et veldig motstandsdyktig materiale, så mye at det tar omtrent 150 år å brytes ned helt, men kontinuerlig eksponering for værforhold svekker det gradvis. Det kan ta lang tid før det går i stykker, men det er viktig at vi tar visse tiltak for å få det til å vare. Hva er disse målingene? Følgende:

  • Du må velge potter med riktig farge med tanke på klimaet vårt. For eksempel: hvis vi bor i et område med sterk isolasjon, er idealet at vi velger hvite eller lyse potter siden de vil være mer motstandsdyktige og i tillegg vil de unngå overoppheting av røttene om sommeren; På den annen side, hvis vi bor i et område hvor solen ikke er veldig sterk, for eksempel i Nord-Spania, er det best å kjøpe svarte eller mørke fargede potter.
  • Om vinteren, spesielt hvis det oppstår frost, kan du prøve å holde dem inne, enten i en stor plastboks som Tupperware eller på lageret. I tilfelle vi dyrker planter i dem, kan vi dekke dem med frostfôr eller legge dem tett sammen.

Leire potter

Leirepotte

Leire er et veldig dekorativt materiale med ganske lang levetid hvis det blir tatt godt vare på. Men det har en alvorlig ulempe: plutselige endringer i temperatur, frost og snø har en tendens til å skade deg mye. For å unngå det, du må gjøre følgende:

  • En eller to ganger i året må du gi det et linfrøolje, som er et produkt som vi kan få i hvilken som helst jernvarehandel.
  • Selv om den er veldig motstandsdyktig, anbefaler jeg at du holder den innendørs eller i et lunt område om vinteren, eller også beskytter den med plast eller frostfiber.

Og du, hvordan beskytter du pottene mot frost?