Skip to content

Hvordan blir Chaenomeles-bonsai tatt vare på?

10 de juli de 2021

Busker med små blader og vakre blomster er ideelle for bonsai-arbeid. Dessuten, hvis jeg måtte anbefale en sjanger, ville det utvilsomt være Chaenomeles, for dets dekorative verdi, men også for hvor enkelt det er å kontrollere utviklingen, og gi dem den stilen du ønsker.

Så hvis du nettopp har kjøpt en Chaenomeles bonsai eller hvis du planlegger å skaffe deg en, så skal jeg snakke med deg om dens omsorg, slik at det ikke oppstår problemer.

Hva kjennetegner Chaenomeles?

Chaenomeles japonica

Når vi skal kjøpe en bonsai, er det alltid interessant å kjenne egenskapene til den når den får vokse fritt. På denne måten kan vi få mange tvil løst før vi begynner å jobbe med det. Når det gjelder Chaenomeles, kjent som den japanske kvede, er de busker eller små trær med en høyde på 3-4 meter som stammer fra Øst-Asia, spesielt Japan, Kina og Korea.

Bladene er løvfellende, alternative, enkle og med en takket margin. Blomstene, som spirer om våren, er omtrent 3-4 cm i diameter, og de er hvite, rosa, røde eller oransje. Frukten er en pommel som modner på høsten.

Hvordan blir Chaenomeles-bonsai tatt vare på?

Chaenomeles bonsai

Nå, hvis du vil vite hvordan du tar vare på det som bonsai, la oss komme til det:

 • plassering: ute, i full sol.
 • Underlag: bland 70% akadama med 30% kiryuzuna. Et annet alternativ er 50% mulch + 40% grovkornet vulkansk sand + 10% svart torv.
 • Irrigasjon: forhindre at jorden tørker ut. Daglig vanning kan være nødvendig om sommeren, og hver 2-3 dag resten av året.
 • Abonnent: med en bestemt flytende gjødsel for bonsai, som denne fra.
 • Transplantasjon: hvert annet eller tredje år, på slutten av vinteren (før knopp pause).
 • Beskjæring: om høsten hvis frost oppstår langt ut på vinteren, eller kort før våren ellers. Tørre, syke, svake eller ødelagte grener må fjernes, så vel som de motsatte og de som vokser veldig loddrett. I tillegg må de som vokser for mye kuttes til 2 eller 3 blader.
 • Kabling: ikke veldig nødvendig. Ofte med en stav, et tau og / eller små blyvekter for bonsai, kan en gren utvikle seg slik vi vil.
  Uansett, hvis du vil koble til, gjør det om våren-sommeren, med spesifikke ledninger for bonsai og la samme avstand være mellom vendinger og svinger. Husk å sjekke det innimellom slik at det ikke blir innebygd i grenen.
 • Stil: veldig tilpasningsdyktig. Formell vertikal, uformell vertikal, skog, forblåst osv. Du har mer informasjon om dette emnet her.
 • Rustikk: motstår godt opp til -18 ° C.

Kos deg med Chaenomeles-bonsai!