Skip to content

Hvordan bruke ammoniumsulfat til å gjødsle?

24 de juli de 2021

Ammoniumsulfat er en sterkt anbefalt gjødsel for å forbedre egenskapene til leirejord. På grunn av utseendet, kunne vi tro at det faktisk er et produkt med de samme bivirkningene som salt, det vil si at hvor som helst vi legger det, vil plantene dehydrere, men vi tar feil.

Hvis du vil vite hvordan du bruker det riktig til å betale, må du ikke slutte å lese.

Hva er ammoniumsulfat?

Agurkspirer

Dette sulfatet, som også kalles svovel eller ammoniumsalt, Det er en kjemisk gjødsel som tilfredsstiller nitrogenbehov og øker også tilgjengeligheten av fosfor og mikronæringsstoffer., slik at plantene får riktig vekst. Den består av ammonium og svovel som sulfat, som har en sur pH, så det anbefales å bruke den på kalkstein og leirejord.

Ammoniumsulfat den har 21% ammoniakknitrogen og 24% svovel i form av sulfat. Den fysiske presentasjonen er av fine faste krystaller i hvit, beige eller gråaktig farge. Dens løselighet i vann er 76 g / 100 ml vann ved 25 ° C.

Hva er fordelene?

Det er en gjødsel som har flere fordeler for plantene våre. De er som følger:

  • Den har svovel i form av sulfat, som er den eneste formen som planterøttene kan absorbere umiddelbart.
  • Øker lønnsomheten til avlingene.
  • Den inneholder nitrogen og svovel, viktige næringsstoffer for dannelse av klorofyll.
  • Den kan blandes med annen gjødsel.

Hvordan bruke det?

Trenet i frukthagen

Ammoniumsulfat brukes til å forbedre leire- eller kalksteinjord, så hvis plantene dine ikke vokser godt i denne typen jord, du kan legge til en håndfull og spre den jevnt. Men du må huske på at det ikke inneholder mye nitrogen, fordi det ikke skal tilsettes hvis hageplantene allerede bærer frukt, siden det ville brukt mer energi i produksjonen av blader.

Visste du at denne gjødselen var?