Skip to content

Hvordan bruke fytosanitære produkter

24 de juli de 2021

Fytosanitære produkter er veldig effektive, men de bør bare brukes når de virkelig er nødvendige og i den dosen som er angitt på beholderen.. Vi pleier å tenke at jo mer vi legger inn, jo bedre blir det, men virkeligheten er veldig annerledes: hvis vi ikke leser etiketten på beholderen og ikke følger instruksjonene, kan vi miste planten.

Spesielt når vi nettopp har kommet inn i hagearbeidets verden, er vi i tvil om dette emnet. Derfor skal vi forklare deg hvordan du bruker plantevernmidler riktig.

Beskytt deg selv

Gartner som kaster plantevernmidler

Hvis du skal bruke et fytosanitært produkt, uansett om det er organisk eller ikke, Det anbefales (og veldig viktig hvis det ikke er økologisk) at du beskytter deg med hansker, beskyttelsesbriller og maske. I tilfelle du må sprøyte høye trær eller palmer, eller et stort område av hagen, bør du også beskytte deg med en plantevernmiddeldrakt.

Les etiketten

Før bruk, selv før du kjøper et produkt, er det veldig, veldig viktig å lese etiketten på emballasjen. I den vil den bli spesifisert, ikke bare dens aktive prinsippdet vil si stoffet som vil eliminere pesten eller årsaken til sykdommen, men også måten å bruke på. I noen vil det også bli angitt hvilken dose som skal legges i hver type avling (prydplanter, frukthage, plen, etc.).

Bruk den på klare dager

For din sikkerhet og for å gjøre det mer effektivt, Du må bare bruke disse produktene på solfylte dager, uten vind, og så lenge det ikke er forventet regn de neste dagene.. Den mest tilrådelige tiden er tidlig om morgenen eller ved solnedgang, det er når solen er som svakest.

Kast det på et rent sted

Når den utløper, må den kastes på et rent punkt. Dette er spesielt viktig hvis det brukes et ikke-organisk plantevernmiddel hvis vi ikke kaster det på stedet det berører, vil vi bidra til å forurense planeten mer.

Hyssopblomster

Vi håper disse tipsene er nyttige for deg 🙂.