Skip to content

Hvordan bryr du deg om en steinfurbonsai?

21 de juli de 2021

Barrtrær, og spesielt de aller fleste arter av slekten Pinus, kan fungere relativt bra som bonsai. Ved å ha veldig tynne og korte nåler (blader), og en middels langsom vekst, kan et fantastisk kunstverk oppnås over tid.

En av de mest interessante er Pinus pineada den elsker solen og også passer for nybegynnere. La oss se hva er stellet med furu bonsai.

plassering

Steinfuren er et naturlig eviggrønt tre fra Middelhavsbassenget, noe det er godt å vite fordi bare med det vil vi allerede vite at det tåler saltvann og at det ikke trenger så mye vann som en eik for eksempel kunne. Men slik at den kan vokse under forhold er det veldig viktig at du plasserer bonsai utenfor, helst der den får direkte sol.

Gryte og underlag

Bonsai-potten skal være relativt dyp, siden røttene til disse plantene har en tendens til å vokse ganske store. Fyll den med akadama blandet med 30% kiryuzuna, eller lag denne andre blandingen: 1/2 elvesand, 1/4 mantilla og 1/4 akadama.

Vanning og gjødsel

Hvis vi snakker om vanning, bør du unngå vannlogging. Vann bare når underlaget er tørt, og ikke glem å betale den med en spesifikk gjødsel for bonsai fra vår til høst.

Beskjæring

  • KlemmingSunne nåler er fastspent fra sen vår til forsommeren. Dette vil føre til spiring av nye nåler, som vi må kutte en til to tredjedeler av den totale lengden mot begynnelsen av høsten.
  • Formasjon beskjæring: det finner sted på slutten av vinteren. Stilene som er akseptert er alle unntatt Kabudachi, observer bagasjerommet og arrangementet av hovedgrenene, og respekter bevegelsen deres. Dette vil gjøre det lettere for deg å gi det et ideelt utseende.

Kabling

Bare hvis det er nødvendig. Det kan gjøres hele året, spesielt om høsten og vinteren. Bruk en tykk ledning, siden grenene er veldig fleksible når de fjernes, vil de komme tilbake til utgangsposisjonen. Du må la den ligge i 1 til 2 år, og sjekke den fra tid til annen for å unngå merker på skorpen.

Transplantasjon

Transplantasjonen finner sted på slutten av vinteren hvert annet år. Legg igjen en del av det gamle underlaget, og prøv å ikke la furuen havne med den bare roten når som helst, da den kan dø.

Etter en måned kan du betale det igjen.

Kabler furubonsai bare om nødvendig

Vi håper du nå vet hvordan du skal ta vare på din furu bonsai.