Skip to content

Hvordan bryr du deg om persimmon bonsai?

11 de juli de 2021

Persimmon er et frukttre som mange av oss – inkludert meg selv – er forelsket i. Det er en av de som ser vakkert ut hele året, kanskje mindre om vinteren når det har mistet bladene, men det ser også bra ut i enhver hage. I tillegg tåler den beskjæring, så hvis du ikke har hvor du skal plante den, kan du alltid jobbe den som en bonsai … eller få en.

Vedlikeholdet av det som et lite tre i et brett er like enkelt, men det er viktig at du husker visse ting, slik at det ikke oppstår problemer senere. Så det, la oss se hvordan persimmon bonsai blir tatt vare på.

Treoversikt

Persimmontre

Persimmon, kjent som palosanto eller kaki, og hvis vitenskapelige navn er Diospyros kaki, det er et løvtre innfødt til Kina, men naturalisert i Japan og Korea. Den har en mer eller mindre rett stamme som overstiger 25 meter, og en bred krone bestående av grønne løvfellende blader (unntatt om høsten, som blir røde) opp til 18 cm lange og opptil 9 cm brede.

Blomstene, som blomstrer mot slutten av sommeren, kan være kvinner eller hanner. Hannene har en hvit, gulaktig eller rød corolla og måler 6-10mm; sistnevnte er ensomme, og har en gulhvit corolla og kelk er ca 3 cm i diameter. Frukten er en kulebær 2-8,5 cm i diameter, oransje til mørkerød i fargen, og inni finner vi mørkebrune ovale frø.

Persimmon bonsai omsorg

Persimmon bonsai

Nå som vi vet hvordan treet oppfører seg og hva vi kan forvente av bonsai, må vi lære å ta vare på det lille treet som er vokst i brettet:

  • plassering: ute, i full sol.
  • Underlag: 70% akadama med 30% kiryuzuna eller tidligere vasket elvesand.
  • Irrigasjon: hyppig. Hver 1-2 dag om sommeren, og hver 4-5 dag resten av året.
  • Abonnent: om våren og sommeren. Hvis du har tenkt å konsumere frukten, bruk flytende organisk gjødsel, for eksempel guano, i henhold til instruksjonene som er angitt på pakken. Ellers bruk spesifikke bonsai-gjødsel med lite nitrogen.
  • Beskjæring: beskjæring må gjøres samtidig med transplantasjonen, på slutten av vinteren. Fjern tørre, syke eller ødelagte grener, så vel som de som krysser hverandre, og de som ikke er i designet.
  • Kabling: om våren og sommeren, vær forsiktig da grenene er ganske skjøre.
  • Transplantasjon: hvert 2-3 år, på sen vinter.
  • Rustikk: den motstår frost ned til -7 ° C.

Kos deg med persimmon bonsai!