Skip to content

Hvordan bygge et bål i hagen

21 de juli de 2021

I løpet av de kjølige månedene, hvis du har eller kommer til å ha en hage, vil du sikkert tilbringe tid utendørs og nyte den avslappende atmosfæren på stedet. Og hvilken bedre måte å gjøre det på enn å stå i nærheten av en ild som kan beskytte deg mot kulde.

Hvis du vil at det skal slutte å være en enkel tanke og bli en realitet, så forklarer vi hvordan man bygger et bål i hagen.

Hva trenger jeg for å bygge bål?

Ildfaste murstein

Å tilbringe veldig hyggelige øyeblikk i hagen i løpet av den kule årstiden, det er veldig viktig at du skaffer deg disse materialene til å bygge bålplassen din:

 • Firebrick
 • Grus
 • Ekspandert leire
 • Pinne av en viss høyde (ca. 40 cm)
 • String
 • Hakke
 • Spraymaling
 • Boblenivå
 • Beton Fast lim
 • Hansker. De kan ha hagearbeid, men hvis du har delikate hender eller vil ha dem bedre beskyttet, kan du få konstruksjon.
 • VALGFRITT: Arktisk kvartsitt eller annet brannbestandig materiale

Hvordan bygge den trinnvis?

Hagebål

Først av alt Du må informere deg om lokal lovgivning angående avstanden som bålet må være fra naboene og fra ditt eget hus, samt bruksreglene. Ikke alle steder kan brenne på en hvilken som helst dag i året; For å gi deg en idé, tillater de oss bare å gjøre det fra 15. oktober til 1. mai i Balearene, og i resten av øyene anbefales det ikke i løpet av disse månedene, siden nedbøren er så lite og landet er så tørt at noe gress fanger for lett.

Når du har gjort dette, du må finne riktig sted å bygge bålet. For å unngå problemer, må du være borte fra septiktanker, siveområder og planter. Jo mer avstand du reiser, jo bedre.

Nå, stikk en pinne og bind et tau til den motsatte enden, med spraymaling kan du tegne en sirkel på ca 260 cm på bakken. Du kan også velge å pakke snoren rundt en boks med konstruksjonsmerkespray. Etter dette kan du fjerne pinnen, selv om jeg anbefaler å la den være på slik at den er godt sentrert.

Deretter, Du må grave en 10 cm dyp grøft avgrenset av malingsirkelen og fylle den med et 5 cm lag ekspandert ildfast leire. Komprimer den godt med en spade, og sjekk med nivået at den er rett. Deretter tegner du en annen sirkel 61 cm fra midten og plasserer to rader med firebrick fra den, slik at du får minst mulig plass mellom dem. Legg dem slik at den flate siden vender opp, og fest det nye teglgulvet med dråper av limet.

Sist, fyll leddene med ildfast mørtel hvis konsistens er lik den for kompakte potetmos og dekker plassen som er igjen til den ytre sirkelen med grus.

Hvis du vil forskjønne hagebrannen, du kan pynte utsiden med arktisk kvartsitt eller et annet solid materiale til bålet.

Nydelig hagebrannkasse

Nå trenger vi bare å gå etter ved for å frigjøre den 🙂. Nyt det!