Skip to content

Hvordan dekorere et terrarium med planter?

24 de juli de 2021

Vil du dekorere hjemmet ditt med planter, men du har ikke en tomt for å designe hagen din? Ønsker du å grønne hjemmet ditt på en veldig original og elegant måte? Hvis du har svart ja på ett eller begge spørsmålene, terrariet er løsningen din. Vel, mer enn selve terrariet, plantene du kan legge i det.

I markedet finner du mange former og størrelser, selv om det virkelig ikke vil være nødvendig å måtte punge ut en enorm sum penger 😉.

Hva trenger jeg for å dekorere med et terrarium?

Terrarium

For å ha miniatyrhagen trenger du følgende:

  • EN glassbeholder, som er åpent et sted slik at luften kan fornyes og plantene puster uten problemer.
  • Underlag, enten av en sandtype (akadama, pomx, elvesand) hvis du skal sette kaktus og andre sukkulenter; blond torv eller mose hvis du vil sette kjøttetere; svart torv blandet med 50% perlit hvis du foretrekker å sette andre plantetyper (blomster, bregner osv.).
  • Gulv hvis voksenstørrelse ikke er større enn selve terrariet, ellers må du transplantere dem før eller siden. De mest anbefalte er små sukkulenter (Rebutia, Echinofossulocactus, Mammillaria, Lithops, Sempervivum, Gibbaeum), mosser, rovdyr (Pinguicula, Drosera, Drosophyllum, Dionaea), blomster.
  • Tilbehør, for eksempel små steiner, en benk eller miniatyrdverger for å fullføre terrariet.
  • VALGFRI: dekorativ sand til hagen. Hvis du vil dekorere det med sukkulenter, kan det være veldig bra å legge et veldig tynt lag med hvit sand på overflaten, da hvitt øker plantens skjønnhet.

Hvordan gjør du det?

Krystallkuleterrarium

Når du har alt, vil det være på tide å gå videre til trinn for trinn. Det første du må gjøre er fyll terrariet med litt underlag. Laget må være tykt nok til at når ikke plantene plasseres, berører de ikke toppen.

Deretter, Jeg anbefaler deg å vanne med vann uten kalk. Hvis du ikke har det, kan du vanne med destillert eller regnvann, eller fylle en bøtte med vann og la den hvile i 12 timer. Etter den tiden vil tunge rester, som kalk, være i bunnen av beholderen.

Nå berører du grønne terrariet, plante plantene i den. Det er viktig at du plasserer de høyeste på baksiden, slik at de laveste kan ha det lyset de trenger. For å gi dem mer liv, kan du legge et lag med dekorativ sand eller tilbehør.

Flere ideer

Hvis du trenger flere ideer, er det noen: