Skip to content

Hvordan dyrke gul squash

24 de juli de 2021

Alle som elsker courgette, må vite at de lett kan dyrkes i hagen sin. I dag skal vi snakke om hvordan du kan plante og samle den gule courgette, en ideell grønnsak for helse. I tillegg er det en perfekt plante for yngre barn å plante og bli kjent med miljøet.

Hvis du vil vite hvordan du skal plante den gule courgette, kan du lese videre.

Bestem hvordan du skal plante courgette

hvordan man sår den gule courgette

Det første du må gjøre er å bestemme hvordan du skal begynne å dyrke courgette. Det er generelle metoder som å så frøene, eller du kan kjøpe en liten plante for å transplantere i hagen din. Det avhenger av tidspunktet eller dedikasjonen du vil gi, velg en av disse to metodene. Hvis du bestemmer deg for å begynne å vokse fra bunnen av, er det beste alternativet å starte med frøene 4 til uker før du planter dem utendørs. Hvis det må sies at det er mer tilfredsstillende å så det fra bunnen av, selv om det er lettere og mer praktisk å kjøpe en allerede dyrket plante.

Et viktig aspekt å huske på er å vite når du skal plante dem. Vanligvis blir courgette betraktet som sommerplanter, da de trenger høyere temperaturer. Også på denne tiden av året produserer de bedre frukt. Courgetter vokser bedre i solen enn i kald jord, det er derfor du bør ta hensyn til det landet der du dyrker det, faller ikke under 13 grader. Den beste tiden å plante den er nå. Mer eller mindre i løpet av et par uker like til våren, er det når det ikke er noen risiko for frost og temperaturene er mer behagelige for squashen.

Finn det perfekte stedet å plante den på. Courgetter vokser vanligvis best på et sted med mye sol og god plass til å spire godt. Området hvor du planter courgette, skal garantere 6-10 timer sollys per dag og ikke ha mye skygge. Jorda du må velge for å plante den, må være en som drenerer godt, siden squashen vil blomstre i en fuktig jord, ikke fuktig.

Når det gjelder landet, du må ta i betraktning at den har de nødvendige næringsstoffene og en pH mellom 6 og 7,5.

Å plante squashen begynner

du kan så den gule squashen i en plante hjemme

For ikke å risikere mye å plante frøene direkte i bakken i det fri, kan du så dem i en gryte hjemme og vente 4-6 uker før transplantasjon utendørs. Ta frøbrett, soilless potteblanding og frøene. Legg et enkelt frø i hvert brett, dekk med 3 mm blanding og vann godt. Du bør plassere dem på et sted som mottar sollys og som er minst 15 ° C. Når det andre settet med blader har spiret, er de unge courgetteplantene klare til å transplanteres.

For å forberede jorden, lag et hull og legg frøet eller frøplanten (hvis du har sådd den hjemme) og dekk den til en centimeter jord slik at den kan absorbere mengden lys og vann som er nødvendig for å spire.

Pleie av courgetter

courgette kan pollineres manuelt

Selv om gul courgette ikke er en plante som krever mye pleie, vil de trenge litt vedlikehold for å være i optimale forhold for å produsere. Du kan fjerne ugresslaget og legge et lag med mulch for å gjødsle.

For å fremme courgettevekst, kan du tiltrekke insekter for å pollinere den eller til og med pollinere den selv. Velg en mannlig courgetteblomst, som du vil kjenne igjen ved den lange, tynne stammen og en synlig støvdrager i midten. Forsiktig, Fjern blomstene fra stammen og gni stammen i en kvinnelig courgetteblomst. Kvinnelige blomster har korte stilker, en pære som ligger mellom blomsten og stilken, og de har ingen støvdrager.

For å høste courgette må du vente til de har vokst minst 10 centimeter. Når de er i denne størrelsen, er de klare til å bli hentet. Å høste dem med jevne mellomrom vil oppmuntre til høyere fruktproduksjon. Så hvis du vil ha mye, så ta ut alle courgetter når de er modne. Hvis du ikke har lyst til å ha så mange, kan du legge igjen en courgette eller to på planten i vekstsesongen for å redusere produksjonen. For å høste dem, kutt frukten med en kniv fra den harde stammen som forbinder den med planten.