Skip to content

Hva er helsemessige fordeler med courgette, er det bra for deg?

5 de februar de 2021

Hva er den virkelige historien om helsemessige fordeler av courgette? Dette medlemmet av Cucurbitapepo-familien av grønnsaker, Zucchini-planter er fantastiske squashgrønnsaker fra sommersesongen (forskjellig fra gul squash). Disse sommerkvashene er rike på vanninnhold og er saftige og lyse grønne.

Det antas å ha sin opprinnelse i Mellom-Amerika og Mexico, men den agurk som ser ut, er nå ekstremt populær over forskjellige deler av verden for sin deilige smak og fantastiske helsemessige fordeler. Så er courgetter bra for deg? Les videre for å finne ut.

Ernæringsinnhold av courgette

Courgette eller Courgette er ekstremt rik på vanninnhold. Derfor er denne grønnsaken veldig lav i kalorier og ekstremt gunstig for de som ønsker å redusere eller kontrollere vekten.

Det hjelper med å redusere kaloriinntaket, og tilfredsstiller likevel sult som gjør at man føler seg mett lenge. En mellomstor rå courgette sammen med huden inneholder bare 31 kalorier, noe som gjør den til en ideell partner for vekttap.

På grunn av lavere kaloriverdi er selv karbohydratene fra Zucchini ganske mindre. En mellomstor courgette gir 7 gram karbohydrater totalt til kroppen.

Av disse leveres 2 gram i form av kostfiber og 3 gram leveres i form av sukker. Det finnes også 2 gram planteprotein i denne grønnsaken.

Courgette er også en rik kilde til vitamin C, og en enkelt rå mellomstor bit av denne grønnsaken kan gi 56% av det daglige behovet for vitamin C.

Den er også rik på vitamin K og B-6 og gir henholdsvis 11% og 21% av det daglige behovet.

Courgette inneholder også gode mengder riboflavin og folat. I mindre mengder inneholder den også vitamin A, E, tiamin og nicin.

Hvordan påvirker det å spise courgette helsen vår?

På grunn av den enkle tilgjengeligheten, spesielt om sommeren, er Courgette en veldig vanlig konsumert grønnsak i de fleste husholdninger. Mesteparten av tiden helsemessige fordeler det gir ubemerket og ukjent.

Med bedre bevissthet om helsemessige fordeler, kan motivasjon utledes for å nyte å spise denne enkle grønnsaken.

Hjelper med å kontrollere og redusere vekt

Courgette er en god kilde til vann og kostfiber. Derfor er det den perfekte maten når det gjelder vektkontroll.

Spesielt for de som ikke klarer å gå ned i vekt ved å trene, kan det gjøre underverker å redusere kaloriinntaket ved å erstatte mat med høyt kaloriinnhold med en betydelig del av Courgette.

Fiberen tilfredsstiller sult og hjelper til med å forbrenne overflødig fett i kroppen.

Vanninnholdet i Courgette gir også kroppen fuktighet og reduserer trangen til å spise ofte.

Det antas at utilstrekkelig hydrering kan få en til å ha lyst på mat, spesielt søtsaker. Å spise courgette reduserer slike krav og dermed kontrollerer vekten.

Senker kolesterolnivået i kroppen

Fiberen i squash bidrar til å redusere kolesterolnivået i kroppen. Vitamin A og C som finnes i Courgette hindrer kolesterolet i å oksidere blodkarene. Dette forsinker igjen begynnelsen på aterosklerose som kan skade hjertets helse.

Courgette er også veldig rik på kalium som er viktig for å opprettholde god hjertehelse. Kalium hentet fra courgette opprettholder væskenivået i kroppen og forbedrer hjertefrekvensen.

Senking av kolesterol kombinert med fordelene med kalium holder hjertet sunt lenge.

Hjelper utviklingen av ufødte babyer

Courgette er en rik kilde til folat som bryter ned aminosyrene. Å forbruke 100 gram Courgette gir 6% av det daglige folatbehovet.

Folater hjelper til med deling av celler og syntese av DNA. De spiller en viktig rolle i utviklingen av fosteret og utviklingen av babyen.

Å spise courgette regelmessig før graviditet kan bidra til å unngå nevralrørsdefekter i fosteret.

Vitamin C i Courgette er en veldig god antioksidant og bidrar til å holde moren og babyen sunn under graviditeten.

Flavonoider som karotener, lutein etc. som er tilstede i courgette, hjelper til med å eliminere de frie radikaler i kroppen som fremmer aldring og også utvikling av sykdommer.

Hjelper med å opprettholde generell god helse

Courgette er en grønnsak som har en rekke næringsstoffer som er essensielle for å opprettholde god helse generelt.

Det er en rik kilde til mangan og vitamin C som regulerer helsen til indre organer som lever og mage.

Sommersquashen er rik på mineraler som kalium, kobber og fosfor som fungerer som elektrolytter for kroppen og eliminerer frie radikaler.

Sukker, karbohydrater og fiber gjør courgette til den perfekte maten som gir god energi til kroppen.

Det hjelper også til å rydde kroppen og eliminere avfallet som er nøkkelen til god helse. Det vasker også kreften som forårsaker giftstoffer fra tykktarmen.

Hjelper med å behandle sykdommer

På grunn av de forskjellige næringsstoffene som kombineres i courgette, spiller den en viktig rolle for å holde sykdommer borte.

Folat, Betakaroten og C-vitamin som er tilstede i courgette holder kroppen klar og spylt av urenheter og sykdomsfremkallende fremmedlegemer.

Betakaroten og vitamin C som finnes i courgette har også betennelsesdempende egenskaper som hjelper til med å redusere virkningen av visse sykdommer som slitasjegikt, astma og revmatoid artritt.

Å konsumere courgette bidrar regelmessig til å redusere hevelsen forårsaket på grunn av leddgikt. Selv smerte forårsaket av revmatoid artritt reduseres ved å spise courgette på grunn av det høye kobberinnholdet.

Hvordan kjøpe en god courgette?

Mens courgette har mye å tilby for generell helse og velvære, kan fordelene med denne grønnsaken bare oppnås når den spises fersk.

Det er best å kjøpe courgette som er øm og saftig. Den som har courgetteblomster festet til, er best å kjøpe, siden de er veldig friske.

Mens du kjøper courgette, sjekk om den er slank og fast. Huden på squash skal være lys og glatt. Vekten av den skal være litt i den tyngre enden på grunn av saftighet.

Courgette er en vanlig tilgjengelig grønnsak, men de fleste ganger blir helsemessige fordeler den gir ignorert.

Nyt denne ømme gleden enten i en salat, eller lag den som en pastaoppskrift. For å lage en courgettepasta, bruk strimlet squash og behandle den som en courgette-nudel. Det dryppes vanligvis med olivenolje, toppet med rød pepperflak og parmesanost.

Du kan også lage en courgettsaft på samme måte som du lager en grønn smoothie. Næringsstoffene fra denne grønnsaken kan vise seg å være til stor hjelp for å holde kroppen i form og sykdomsfri.