Skip to content

Hvordan dyrke spinat

2 de juli de 2021

Spinat er bra for helsen din i rimelige mengder. Med riktig planlegging kan du ha spinat hele året. Vi kan inkludere spinat i vårt vekttap diett eller i ethvert mål om å være sunn.

I denne artikkelen skal vi gi deg nøklene til å lære hvordan dyrke spinat og hva er egenskapene og egenskapene til den.

Hovedtrekkene

Spinat er veldig næringsrikt

Spinat, hvis vitenskapelige navn er Spinacia oleracea, er en årlig urteaktig plante som er høyt verdsatt for sine dyrebare grønne, næringsrike blader. De er ovale i form og kan ha et grovt utseende. I frukthager er denne planten preget av å ha en enkelt sentral stamme som resten av bladene starter fra. Stammen er lang og kjøttfull, og de har høyder som overstiger 30 centimeter. De er planter som ikke når en meter i høyden. Fra denne stammen spirer resten av bladene og den har en intens grønn farge. Den har større størrelse nederst, og de er mindre og mer delikate på toppen.

Selv om de tilhører samme familie, det er merkbare forskjeller mellom forskjellige arter av spinat Hva kan vi finne. Dette betyr at vi i markedet finner flere arter av spinat som virker helt forskjellige. Ammende polar er savoyspinat som har grove, krøllete og relativt harde blader. Det er også annen glatt spinat som ikke har noen grovhet og som er mer subtil for ganen.

Egenskaper og fordeler med spinat

La oss se hva som er fordelene med dette høyt verdsatte anlegget. Det meste av anlegget består av vann. Dette gjør bare har 23 kalorier per 100 gram produkt. Det er lite protein, fett og karbohydrater, så ernæringskraften finnes i vitamin- og mineralbidragene. For eksempel er den veldig rik på vitamin A som er nødvendig for å opprettholde god øyehelse og styrke immunforsvaret. En annen av vitaminene det er kjent for, er vitamin C. Dette vitaminet er nødvendig for å redusere høyt blodtrykk og forbedre huden vår, i tillegg til å ha noen de-stressende dyder.

Vi kan si at spinat er rik på mineraler som magnesium som er bra for oss å opprettholde musklene for å redusere tretthet og utmattelse. Den er også rik på mangan som brukes til å fremme produksjonen av bruskvev og til å assimilere vitamin E. Til tross for det som sies i populærkulturen, hvis vi refererer til bidraget av jern eller kalsium, ser vi at det ikke er for brukbart. Dette skyldes tilstedeværelsen av oksalsyre. Hva denne syren gjør er å forhindre en god assimilering av mineraler. For å løse dette problemet er det praktisk å konsumere kokt spinat selv om den er lett. På denne måten griper de ikke inn i absorpsjonen av andre mineraler i kroppen.

Hvordan dyrke spinat

Spinat multipliser med frø

Denne næringsrike planten vokser vanligvis i rik, fuktig jord Selv om den også kan vokse i hvilken som helst jord, så lenge den har nok organisk materiale, er det nødvendig å tilsette en sjenerøs mengde kompost i jorden før du begynner å så.

Det finnes forskjellige varianter av spinat, og du må velge sorten avhengig av når du vil plante den. Spinatfrøene blir sådd direkte i bakken, helst i en dybde på 2 cm.. I frukthagene lages rader 30 cm fra hverandre, og i potter må frøene spres på overflaten.

Det anbefales å plante flere batcher spinat med et intervall på 2 uker, for da vil du ha fersk spinat til enhver tid. På den andre siden, spinatplante kan vokse perfekt uten mye sol. Dette gjør den ideell for å lokalisere eller plante den på steder som har mye skygge om dagen, for eksempel en hage eller terrasse. Det tåler også å være i full sol, men det må tas hensyn til at det ikke er i veldig varme omgivelser, da overflødig varme akselererer blomstringen og får planten til å få en bitter smak.

Vi anbefaler at du vanner plantasjene dine hver gang du ser at jorden tørker ut. For å samle spinat er det ikke nødvendig å rive av hele planten, det er nok å fjerne de ytre bladene. De små indre bladene vil raskt vokse tilbake. På denne måten kan du nyte deilige salater når du vil

Viktige krav til dyrking

La oss se hva som er hovedkravene for dyrking av spinat. Det viktigste er hvilken type land vi skal så. Spinat foretrekker fruktbar jord for å kunne utvikle seg under gode forhold. Imidlertid kan den vokse i nesten alle typer jord, så lenge den har nok organisk materiale til den. Vi kan til og med så det i potter og legge til en god mengde kompost eller underlag, for eksempel for urbane hager (til salgs), slik at spinaten kan ha nok næringsstoffer til å vokse.

Det er ikke veldig tolerant overfor alkalisk jord, så det foretrekker pH-verdier mellom 6-6,5. Hvis du har den mest sure jorda, kan du tilsette litt kalk, og hvis det tvert imot er veldig alkalisk, kan du legge til kokosfiber (til salgs). Det trenger ikke for mye varme for å vokse, men det vil blomstre lett. De fleste spinatplanter plantes om våren eller høsten etter at sommervarmen har gått..

Når det gjelder høsting, er det ikke nødvendig å fjerne hele planten, men heller vi kan fjerne bladene utvendig. De små indre bladene vil vokse raskt tilbake, og vi vil ha høyere høst.

La oss oppsummere noen av tipsene som er gitt om spinat:

  • Overdreven varme får spinat til å blomstre for tidlig og gjøre den bitter.. Dette betyr at hvis vi vil så spinat om sommeren, må vi se etter de sortene som bedre tåler varme.
  • Du kan plante flere batcher spinat med to ukers mellomrom. Dette kan gi oss en kontinuerlig avling av spinat.
  • Det finnes forskjellige varianter av spinat og vi må velge den som passer best for oss.

Høsting av spinat gjøres manuelt

Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om hvordan du dyrker spinat og hva dens egenskaper er.