Skip to content

Kjennetegn, stell og bruk av spinat

13 de juni de 2021

Spinaten som har som et vitenskapelig navn Spinacia oleracea, er en plante som dyrkes hele året, som tilhører familien Amaranthaceae så vel som underfamilien Chenopodiaceae, vanligvis denne planten Den dyrkes som en grønnsak på grunn av de spiselige bladene den harDe er store og har også en ganske mørk grønn farge.

Som vi allerede har nevnt, denne planten dyrkes hele året og vi kan spise den fersk, vi kan lage den eller til og med steke den. I dag er dette en av grønnsakene vi ofte finner når vi er frossen.

Kjennetegn

Spinat er en av de urteaktige plantene som har evnen til å være årlig

Spinat er en av de urteaktige planter som har kapasitet til å være årlig og i visse av dens varianter kan være langvarig.

De har muligheten til å nå et mål på omtrent en meter høy, stilkene til denne planten er enkle og har få grener. Spinatblader er vanligvis ganske kjøttfulle og har en Utvidet form og på den annen side har den en rot som svinger, akkurat som den har få forgreninger og også er overfladisk.

Å være i sin første fase, har den evnen til å utvikle blader som er gruppert i en rosett.

Å være i sin andre fase, er dette en plante som utvikler en blomsterstamme som har muligheten til å nå et mål på ca 80 cm høyt. Fra dette oppstår det noen blomster som har en grønnaktig tone og spinat, fordi det er en plante som er todyrende, har både mannlige og hunnlige blomster, noe som har gjort det mye lettere å få nye hybridarter som har bedre smak , en annen tekstur, en annen farge og til og med motstand mot et stort antall klima.

Eiendommer

Blant de viktigste egenskapene vi kan finne, er det faktum at den kan ha en stor mengde betakarotener som er mye mer enn gulrotens, det er av denne grunn at hvis vi spiser spinat, kan det føre til å motvirke muligheten for at kreftceller utvikler seg.

Betakarotener er pigmenter som finnes i grønnsaker at på grunn av handlingen den oppfyller i leveren, blir de forvandlet til vitamin A, med hver av fordelene dette kan gi for menneskers helse.

Spinat har en høyt innhold av alfa liponsyre, som er en antioksidant med sterk innvirkning og har evnen til å forhindre at kroppens celler går gjennom for tidlig aldring.

Vi kjenner lutein så vel som zeaxanthin som to flavonoider som er tilstede i komponentene i spinat, og som er ansvarlige for å utvikle en rolle av stor betydning for å ha evnen til å unngå okulær aldring, som er Hva betyr det at det er synstap på grunn av alder.

Ernæringsegenskapene til spinat

Det er konkludert med at flavonoider kan forhindre grå stær i å utvikle seg hos de som er i høy alder.

Innholdet av vitamin K representerer en annen av egenskapene av stor verdi som denne grønnsaken har og er den vitamin K er veldig viktig slik at vi kan sikre riktig blodpropp. På samme måte har innholdet av umettede fettsyrer mange fordeler for en større fluiditet i blodet, i tillegg til å være til stor hjelp for å bekjempe truslene som arteriosklerose kan forårsake.

Vi kan spise spinat rå hvis vi tilbereder en salat, eller vi kan også lage den. Det beste er at spinaten kan være konsumere rå hvis vi foreslår en diett som er å gå ned i vekt.

Ernæringsegenskapene

Mesteparten av spinaten består av vann, som overstiger prosentandelen på 90%, som også har en ganske lav andel karbohydrater så vel som fett, er det av denne grunn at de blir så anbefalt av ernæringsspesialister som en mat som kan være en del av kostholdet vårt hvis vi vil regulere eller gå ned i vekt.

Gruppene av vitaminer som spinat inneholder er E, A, C og vitamin B, og tilbyr en antioksidant handling, regulerer synet slik at det er i god stand hos de som lider av øyeproblemer, det er bra for hud, hår, bein, slimhinner og også for immunforsvaret generelt, og er en av de mest egnede matvarene for å kunne for å forhindre sykdommer som påvirker hjertet, samt degenerative sykdommer som kreft.

Bortsett fra det faktum at det har evnen til å gripe inn i dannelsen av kollagen, så vel som røde blodlegemer, spinat er en mat som kan være en utmerket behandling mot anemiDet griper også inn i dannelsen av hvite blodlegemer, i absorpsjonen av jern som finnes i mat og også i motstand mot infeksjoner. Det høye innholdet av fosfat det har gjør dette til en ideell mat for gravide kvinner, siden det kan forhindre misdannelser hos fosteret.

applikasjoner

Generelt på kjøkkenet tilberedes spinat vanligvis dampet, siden det er slik kan beholde en stor mengde av næringsstoffeneVi kan også dra nytte av fordelene hvis vi koker det i minst fem minutter, steker det, koker det i ovnen eller på annen måte å lage det.

Som en forrett Vi kan kombinere det ved å sautere dem med litt hvitløk, løk og litt pudding.

Bruk av spinat

På samme måte kan vi legge dem til en omelett, i en lapskaus, i noen kremer eller også i puréer, bortsett fra være en ingrediens i de fiskerettene som for eksempel i tunfiskkaken eller også i torskekaken.

Omsorg

Spinat det er en årlig plante Det anbefales å så på våren. Den har en ganske høy følsomhet for kulde, og før du kan så dem, er det mulig at den ikke vil overleve med mindre den er beskyttet med en gjennomsiktig plast som brukes i drivhus eller vi kan plassere dem inne i huset vårt i et rom som har nok lys.

Dette er en plante som ikke krever mye, vi kan bruke et substrat som bare består av svart torv eller vi kan også blande den med 20 eller 30% perlilla, men når vi tar i betraktning at fordi det er en plante som vokser og spirer raskt, må vi bare plassere tre frø for hvert frøbed.

Vi må plassere såbed med direkte sollys og vi må bare vanne landet slik at det er fuktig, og dermed unngå pytter. Når skuddene allerede er 10 cm høye, kan vi transplantere dem til hagen eller i potter.