Skip to content

Hvordan eliminere gulrotflue?

12 de juli de 2021

Dyrking av gulrøtter er veldig lett, men dessverre kan disse plantene ha en serie med skadedyr som kan skade dem og mye, som det er tilfellet med gulrotflue. Men vi bør ikke bekymre oss for mye, for hvis disse skadene vil oppdages i tide, vil de være minimale.

Men selvfølgelig, Hvordan vet du om det allerede forårsaker kaos? Jeg vil snakke om alt dette og mer nedenfor, slik at du også kan smake på deilige gulrøtter.

Hva er det?

Gulrotflue

Gulrotflua er, som navnet antyder, en flue hvis vitenskapelige navn er Chamaepsila rosae. I tillegg til gulrøtter, påvirker det også pastinakk, persille og selleri. Den måler ca 4 mm, og har nesten gjennomsiktige vinger med gul-oransje ben, som hodet. Resten av kroppen er skinnende svart.

På larvestadiet har den ingen ben og måler opptil 10 mm i lengden.. Det er når det er farlig siden det begraver seg til det når roten det lever av.

Hva er symptomene og / eller skadene?

Vi kan se følgende:

  • Planten blir deformert.
  • Gulfarging av bladene.
  • Vekstnedgang.
  • Plantsvakhet, opportunistiske sopp kan dukke opp.
  • Du kan se galleriene som larvene produserer i røttene og knollene.
  • Jorden rundt planten er rustenbrun og gir en ubehagelig lukt.

Hvordan kjemper du?

Dyrking av grønn løk

Hvis pesten har kommet langt, det eneste du må gjøre er å rive den opp og brenne den. Deretter må jorden fjernes eller brøytes slik at puppene forblir utenfor og rovdyrene kan angripe dem. Nå, hvis dette ikke er tilfelle, kan hvitløk, løk og pæreplanter fra liljefamilien plantes i nærheten, ettersom de frastøter den.

Det anbefales også sterkt å legge anti-urtnett før du planter noe, da på denne måten unngår vi både urter og denne flua fra å legge eggene i bakken.

Jeg håper det har vært nyttig for deg.