Skip to content

Hvordan eliminere invasive planter

22 de juli de 2021

Alle av oss som har en hage eller en uteplass med planter før eller senere, må starte kampen med en type plantevesener som ikke burde bo i vårt område: urter eller invasive planter.

Selv om det er mange raskt voksende arter som kan bli et reelt skadedyr når forholdene er riktige, er virkeligheten at det er få tilfeller takket være CITES (konvensjonen om internasjonal handel med truede arter av fauna og vill flora) som hindrer dem i å komme inn i de landene der de ikke er hjemmehørende. Men hva skal jeg gjøre hvis vi har noen i pottene eller solenergi? Hvordan eliminere invasive planter?

Hjemmemedisiner for å fjerne invasive urter

Så mye som vi vil bli kvitt dem, er det bedre å prøve hjemmemedisiner først og la kjemikalier være det siste alternativet. Hvorfor? Fordi sistnevnte ender med å skade miljøet og utarme jorden; Og det er ikke å nevne at de er giftige for alle levende ting, inkludert mennesker.

Hvis vi ønsker å eliminere invasive planter med hjemmemedisiner, kan vi velge å:

  • Hell kokende vann på dem, pass på at den ikke når plantene vi liker.
  • Dryss salt på dem. De vil raskt bli dehydrert.
  • Fukt dem med eddik. Eddiksyre vil drepe bladene, men ikke roten, så den anbefales kun til bruk på unge planter.
  • Dekk dem med avis, for å forhindre at de fortsetter å vokse. I fravær av lys vil de bli svake og tørre; Videre vil ikke frøene være i stand til å spire.
  • Opphev dem. Hvis det er et isolert eksemplar eller en liten gruppe invasive planter, kan de fjernes med en hakke, hakkes godt opp (spesielt røttene) og kastes i komposthaugen.

Kjemiske midler for å eliminere invasive planter

Hvis vi har et stort skadedyr av invasive planter i hagen, og vi vil velge å bruke kjemiske midler, Det er en rekke ting vi trenger å vite:

  • De er giftige produkter. Bruk av gummihansker er (eller burde være) obligatorisk. Å ta på en beskyttelsesmaske gjør heller ikke vondt.
  • Du må lese etiketten nøye og følge instruksjonene nøyaktig.
  • De bør brukes på plantene du vil eliminere, ikke rundt eller i nærheten, da vi kan true andre planter som ikke er invasive.
  • Etter å ha eliminert de som invaderte hagen, må vi vente minst en måned før vi planter i det området.
  • Bruk av disse produktene i potter anbefales ikke.

Når det er sagt, når vi går i en barnehage, må vi be om en ugressmiddel. Nå, hvilken? Noen er selektive, for eksempel metribuzin, som bare eliminerer plantene som er angitt på pakken; og ikke-selektive, som glyfosat, som eliminerer alt. Så det, det vil være veldig viktig å fortelle selgeren hvilken type plante vi vil eliminere.

Prøver av Ailanthus altissima

Dermed kan vi enkelt eliminere dem uten å skade resten av plantevesenene som vi har i hjemmet.