Skip to content

Hvordan eliminere maur fra hagen?

8 de juli de 2021

Maur er insekter som har et dobbelt ansikt: på den ene siden er de veldig viktige for planter siden de oppfyller funksjonen som pollinerende blomster, men på den andre når de hoper seg opp og går i grupper på stilkene og grenene … det er vanligvis et veldig dårlig tegn. Spesielt under tørre og varme kilder og somre blir de ofte sett med bladlus, som hvis ikke kjempet kan gi oss uten blomster og som en konsekvens uten frukt.

Så det, Hvordan eliminere maur fra hagen? For å ha plantene beskyttet mot disse insektene, er det heldigvis mange hjemmemedisiner vi kan bruke.

Midler for å eliminere maur fra hagen

Sitroner er et effektivt middel mot maur

Hvis vi har sett at det er for mange maur i hagen, er det på tide å ta grep. Ettersom plantene vi dyrker er til konsum, er det viktig at midlene er organiske og, hvis mulig, hjemmelagde, noe som vi ikke kommer til å bli komplisert i det hele tatt 😉. Her er syv rettsmidler for å eliminere dem:

 1. Kanel: det må drysses i de områdene hvor maurene passerer, også ved inngangen til maurtue. Du må være veldig konstant og søke flere dager på rad.
 2. Kaffegrut: disse insektene liker ikke noe. De må plasseres nær plantene vi vil beskytte.
 3. Sitron:
  • Når en sitron er blitt presset, fyll en sprøyte med juice og spray området der maurene er.
  • Et annet alternativ er å kutte en sitron i to og gni koffertene med en bit. Så de kommer sikkert ikke i nærheten.
 4. Pepperspray: Maur liker ikke lukten, så de kan knuses godt med en knuser og fylles i en spray med den resulterende væsken. Etterpå sprøytes det overalt hvor disse insektene er.
 5. Kokende vann: den må kastes i et område der det ikke er planter, ellers kan de brenne.
 6. Natrium bikarbonat: en kontinuerlig linje må helles i en avstand på omtrent 8 cm fra plantene.
 7. Rue i infusjon: noen blader blir kuttet i biter og dynket i 24 timer. Dagen etter påføres den ved å spraye på veiene som reiser mest.

Produkter for å eliminere maur

Hvis hjemmemedisiner ikke fungerer, bør kjemikalier brukes, for eksempel maurfeller for eksempel. Men ja, spray-type produkter (som hus og hjem) er skadelige for avlinger, og kan forårsake forbrenning på bladene, så vi anbefaler dem ikke siden vi snakker om hageplanter, det vil si planter til konsum.

Maur og bladlus, symbiotiske ledsagere

Maur på et blad

Som vi diskuterte i begynnelsen, vises maur vanligvis når planten blir angrepet av bladlus eller også kalt bladlus. Sistnevnte er små insekter, omtrent 0,5 cm lange, grønne, gule, svarte eller brune i fargen, og de spiser på bladene og blomsterknoppene, og derfor vil vi se dem i de delene av plantene.

Men hvorfor er det så sannsynlig at vi ser maur og bladlus på samme plante? Vel, fordi de har etablert et symbiotisk forhold, hvor begge oppnår fordeler. Det viser seg bladlus, når de fordøyer maten, driver de restene i form av melasse. Denne melassen er en deilig mat for maur, som ikke nøler med å nærme seg dem og spise det de etterlater seg. Bladlusene får igjen beskyttelse mot maurene, siden de opptrer nesten som om de var foreldrene deres.

Å vite dette, hvis du ser at du har maur i noen av avlingene dine, er det første du må gjøre å se etter noen leietaker mer. Sjekk bladene godt, spesielt undersiden og blomsterknoppene hvis den har dem. Hvis du ser at den har veldig, veldig små feil (som de som er sett på bildet ovenfor), og som lett kan fjernes med neglen, ikke nøl med å ta affære.

Hvordan eliminere bladlus?

Bladlus kan drepes på flere måter:

 • Gule klissete feller: de kan for eksempel henges på plantens stilk, plasseres ved siden av den, eller til og med om den er stor nok, på en gren. Ta dem.
 • Eddik: Bland 1 liter eddik med 10 liter vann, og spray / tåke plantene. Det brukes som et forebyggende middel.
 • Hvitløk: 4-5 fedd hvitløk er godt hakket, legg i 1 liter vann og la det koke i 20 minutter. La den deretter avkjøles og fyll en sprøyte / forstøver med det resulterende vannet.
 • Oppvaskmaskin såpe: du må blande 1 liter vann med en liten spiseskje (av dem til dessert eller kaffe) såpe som du bruker til å vaske opp for hånd (ikke maskin). Deretter sprayes / sprayes planten med blandingen.

Kjenner du andre midler for å eliminere maur fra hagen? Vi håper at du nå kan holde disse insektene borte fra plantene dine 🙂.