Skip to content

Hvordan eliminere maur?

23 de juli de 2021

Maur er insekter som normalt ikke forårsaker skade på planter, men noen ganger blir vi nødt til å holde befolkningen under kontroll, spesielt hvis vi har hatt eller har problemer med bladlus.

For dette kan vi bruke både hjemmelagde produkter og insektmidler kjøpt i barnehage eller hagebutikk. Men, Hvordan eliminere maur raskt og effektivt?

Hjemmemedisiner for å eliminere maur

Skivede sitroner

Forutsatt at skadedyret ikke har spredt seg for mye og plantene ennå ikke er veldig svake, anbefales det å bruke hjemmemedisiner. Disse produktene er ting som, som navnet antyder, vi har hjemme, og i tillegg de vil ikke skade miljøet.

Før du går direkte til insektmidler, anbefales det å prøve følgende midler:

  • Sitron:
    • Vi vil kutte en i to og kjøre den gjennom plantestammene.
    • Vi klemmer den for å trekke ut saften og fyller en sprøyte med den for å sprøyte den der det er maur.
  • Kanel: enten i pulver eller i olje. Den påføres der insektene er, den kan til og med drysses på overflaten av underlaget.
  • Diatoméjord: eller diatomin, som det også er kjent, består av fossiliserte alger som brukes som gjødsel. Men det har også vist seg å være veldig effektivt for å avvise maur, og du må bare spre det der du ikke vil at de skal gå.
  • Eddik: den kombineres med vann og brukes til å rengjøre gulvet. Ikke bruk på planter.

Insektmidler for å drepe pesten

Når maurepesten er stor, kan vi bruke ethvert universelt insektmiddel. Det er praktisk les etikettene godt siden det er produkter som kan brukes på planter, og det er andre som ikke kan. Sistnevnte er de som selges i supermarkeder (ja, også hjemme og hage) og kan forårsake mye skade på bladene og blomstene.

Hva mer, det er praktisk å observere planten og se om den har andre skadedyr. Som vi nevnte i begynnelsen, vises maur vanligvis når bladlus er skadelig for planter. Hvis vi ønsker å eliminere dem, er det praktisk å først drepe bladlusene med de rettsmidler som vi foreslår her.

Maur på et blad

Så vi kan ha plantene våre fri for disse insektene.