Skip to content

Hvordan eliminere ormer og larver som påvirker planter

5 de juli de 2021

En dag våkner du om morgenen, du går til hagen, og det er da du skjønner at plantene ikke ser ut som for bare noen få timer siden. Hva skjedde? Hvis vi må se etter en «skyldig», vil vi utvilsomt finne ormer og larver. Selv om det er viktig å påpeke at de spiser fordi de ellers ikke kunne overleve, og at det anbefales at det finnes en rekke insekter slik at hagen forblir sunn og balansert, men sannheten er at det er noen som passerer.

Så er det en måte å eliminere, eller i det minste avvise ormene som plager våre elskede planter? Her skal vi lære deg hvordan du kan eliminere ormer og larver.

Ormer og larver

ormer i planter

Larver er larver som tilhører gruppen insekter som inkluderer sommerfugler og møll. Vi vet at i den første delen av deres livssyklus legger både sommerfugler og møll eggene sine på planter, og om få dager blir larven født. Det er larven som påvirker avlingene og plantene våre som de har en glupsk appetitt. Behovet for å mate kontinuerlig for å utvikle seg til en ny sommerfugl får oss til å finne problemer i planter og avlinger, som har forårsaket skadedyrsproblemer. Ved noen anledninger er skaden de kan forårsake så alvorlig at det medfører totalt tap av avlingen.

Vi vet at det finnes store mengder kjemikalier for beskytte plantasjene våre, men de kan bli giftige for mennesker og miljø. Derfor ser vi alltid etter hvordan vi kan eliminere ormer og larver naturlig. På denne måten oppnår vi en kraftig effekt, uten bivirkninger og respekt for miljøet.

Hvordan få øye på larver

Et av hovedaspektene er å lære å oppdage tilstedeværelsen av larver i plantene våre, både døde og i hagen. Det er ganske greit. Det første vi må se i størrelse og farger, og det andre synligheten og beviset på at symptomene produserer i grønnsaker. Noen av de viktigste symptomene som oppstår når larver finner på plantene våre, merkes ganske enkelt. Vi kan se gallerier med peeling, hull og bitt i de overfladiske bladene. De kan også angripe de mer ømme skuddene og noen frukter for å mate seg med større mengde.

Et av symptomene som vi enkelt kan identifisere larver med, er en opphopning av svarte prikker på bladene som er deres avføring. Den vil bli transplantert med bitteblader, svarte prikker eller hull, vi kan vite at larvene er til stede, selv om de har farger for å kamuflere seg i dem.

Hvordan fjerne ormer og larver naturlig

larver

La oss se hvordan vi kan eliminere larver ved å lage et plantevernmiddel eller hjemmelaget plantevernmiddel. På denne måten sikrer vi helsen til plantene, og vi genererer ikke giftig avfall som kan påvirke helsen eller miljøet. La oss se hva som er hovedingrediensene som trengs:

  • Tomat: tomatplanten produserer molekyler som kalles alkaloider under metabolismen. Disse alkaloidene fungerer som et utmerket frastøtende middel for å kunne avvise ikke bare ormer og larver, men også bladlus.
  • Koriander: Det er en plante som har flere egenskaper og kan brukes til å avvise disse mest irriterende artene. Vi må bare stamme den og blande for å spre den med en spray.
  • Brennesle: Det regnes også som et luke fordi det vokser veldig lett i åkre og hager. Imidlertid er det kjent for sine medisinske egenskaper og for å være et utmerket plantevernmiddel. Hvis vi blander 100 gram brennesle med 10 liter vann, kan vi ha et perfekt plantevernmiddel. For å gjøre dette må vi la det hvile en stund.
  • Tobakk: den har et alkaloid kalt nikotin, som også virker som et frastøtende middel mot skadedyr. Vi trenger bare å blande 60 gram naturlig tobakk med 1 liter vann.

Naturlig behandling for å eliminere ormer og larver

hjemmemedisiner mot larver

Du har flaks: svaret er ja. Og nei, ingen grunn til å bruke kjemiske insektmidler. Når det gjelder behandling i hagen, må vi faktisk unngå bruk av disse kjemiske produktene, ettersom de er giftige for mennesker og miljø, spesielt hvis vi ikke bruker dem godt, eller hvis vi bruker for mye dem.

Bekjempe ormer og larver med bakterier

Men ikke hvem som helst, men med Bacillus thuringiensis. Du finner denne bakterien til salgs i hagebutikker og barnehager, og du kan også få den her. Du må rett og slett strø jorden i det berørte området på ettermiddagen, det er når ormene kommer ut for å mate. Selvfølgelig må du huske at den også spiser på sommerfugllarver, så hvis du ikke vil skade dem, er det bedre å bruke en annen metode.

Hvitløk og eggeskall for å avvise disse leietakerne

Brukte du å kaste eggeskallene? Ikke gjør det lenger: de kan brukes til å avvise ormer. Hakk dem opp og spred dem på bakken. Du vil se hvor litt etter litt de slutter å gå. I tillegg, når de brytes ned, vil de tjene som kompost for plantene dine.

Og hva med hvitløk? Hvitløk er et naturlig insektmiddel som holder unna, ikke bare ormer, men andre skadedyr, for eksempel bladlus. Hakk en eller to hvitløksfedd og legg dem rundt de berørte plantene.

Tiltrekker dyr til å mate ormer

Det er mange som spiser på dem, som padder, ildfluer, svarttrost, spurv, føflekker … Gjør hagen din et trygt sted for dem: sett reirbokser eller en dam, eller ha noen skyggefulle hjørner.

Hva om ingenting fungerer? Da vil det ikke være noe annet valg enn å bruke en kjemisk fytosanitær, som denne. Det er selvfølgelig veldig viktig at du leser instruksjonene på beholderen og følger instruksjonene for å unngå problemer.

Med disse triksene trenger du ikke å bekymre deg for ormer lenger