Skip to content

Hvordan kontrollere et stort antall ormer i plenen?

22 de juli de 2021

Tilstedeværelsen av ormer i jorden er generelt en god ting siden hjelper torvutviklingen og tillater også økt absorpsjon, lufting og filtrering av næringsstoffer og vann, også kompostering av rester av organiske materialer.

Men når ormbestanden øker, kan det medføre noen problemer, som for eksempel å lage hull i bakken. Blant andre problemer er også det gress kan lett plukkes av sportsgulv.

Lær å bekjempe skadedyr

kontroll ormer

For at du skal opprettholde den ideelle ormpopulasjonen for plenen din, må du vær oppmerksom på vanningen, av fjerning av flis i torvet og kontroll av fullføring av grov sand.

Noter det ormer liker at bakken er våt, så vi anbefaler at du kontrollerer vanningen riktig, uten å være overdreven heller, slik at du ikke forandrer gressets levetid og slik at det ikke vises flere ormer av trengende. Med litt tørr jord vil du enkelt kontrollere ønsket populasjon.

En annen anbefaling er klippe plenen regelmessigSom ormer liker å mate på flis, så når du kutter det nedbrytende stoffet fra plenen, vil de vandre og lete etter mat i andre jordarter. For dette kan det være et utmerket alternativ å bruke en manuell gressklipper eller en annen type som passer deg.

Til slutt, tilsett litt grus eller grus, da dette vil føre til at kornene skader ormene, så også hindrer at de passerer til overflaten. Så hold jorden godt vannet, kutt gressflisene, og hold også en centimeter tykk jord, for det vil holde ormbestanden akkurat lenge nok.

Hva mer, å ha ormer er en veldig god idé, siden fordelene er mange og ulempene er svært få, så du kan la dem hjelpe deg i hagen din.

Muligens og i det øyeblikket du visualiserer dem, vil du tro at det er en pest eller et problem, men tilstedeværelsen av disse, symboliserer at jorden er i god helsetilstand og det er at disse pleier å være mest dypt i jorden, men i våte årstider har ormer en tendens til å komme til overflaten og etterlate et spor av humussubstrat, som ikke er noe annet enn deres ekskrementer.

Det høres kanskje grovt ut, men meitemark ekskrementer gir mange næringsstoffer til jorden, som ikke bare vil hjelpe plenen, men også estetikk som får gulvet til å se vakrere ut.

Ormer også hjelpe nedbrytningen av halm, under dannelsen av nitrogen som er brukbart i jorda og i ventilasjon, ettersom de hjelper til med å flytte luft til overflaten og også vann.

Men som vi allerede nevnte, overskuddet av ormer er heller ikke braHvis de for eksempel lager ekskrementer på overflaten, kan det påvirke gulvets utseende negativt. I tillegg kan overflødig av ormer også tiltrekke seg forskjellige skadedyr, for eksempel føflekker, siden de spiser på dem.

Livssyklus for ormer

livssyklus av larver

Larver og voksne ormer lever i jorda. Tidlig vår hunnormer dukker opp fra bakken, kompis og legg egg under bakken. Inkubasjon tar 2-4 uker.

Etter denne tiden, de unge larvene begynner å spore veien gjennom bakken på jakt etter mat og voila, plutselig og over natten, har gulvet i hagen din gått opp full av ormer, men som vi har nevnt før, er dette ikke noe å bekymre seg for, fordi det å holde styr på er enkelt og best av alt, det er noe økonomisk for lommen vår, siden humussubstrat som du vanligvis bruker til å kaste rundt i hagen, vil den komme ut i ansiktet ditt.