Skip to content

Hvordan eliminere Paysandisia?

13 de juli de 2021

Planter kan bli påvirket av et bredt utvalg av insekter som forårsaker skadedyr, noen mindre alvorlige enn andre. De Paysandisia Det er en av de farligste, siden det kan drepe unge prøver i løpet av få dager. Hva kan gjøres for å forhindre det?

Foreløpig anbefaler vi at du leser denne artikkelen. Når du er ferdig med å lese, vil du vite hva dens egenskaper er, skadene og symptomene det forårsaker, og selvfølgelig også hvilke tiltak du bør ta for å forhindre utseendet … eller for å eliminere det. 🙂

Hva er det?

La Paysandisia, hvis vitenskapelige navn er Paysandisia archon, er en lepidopteran innfødt i Uruguay, Argentina, Brasil og Paraguay. Dessverre har den nådd Europa, der den har blitt naturalisert og blitt en av de mest ødeleggende palmetre skadedyrene på det gamle kontinentet.

Den når mellom 75 og 110 m vingespenn, hunnene er noe større enn hannene. De har to olivenbrune forfløyer foran og oransje på baksiden, og to oransje bakvinger på toppen med et svart postdiscal-bånd som har noen hvite flekker.

Eggene er fusiforme og lakseformede. Larvene har samme farge i første omgang, men blir deretter hvitlige. Det går gjennom ni stadioner, altså den biologiske syklusen kan være årlig eller halvårlig, avhengig av når egget klekkes. Dette avsettes av hunnen i palmetreet i nærheten av kronen i sommermånedene (og kan starte tidligere hvis været er mildt og / eller varmt).

Hva er symptomene / skadene det forårsaker?

Når eggene klekkes, begynner larvene å mate på palmetreet og graver tunneler opp til 1 meter i stammen. Så det, symptomene eller skadene vi ser er:

  • Hull i laken, laget mens de fremdeles var brettet.
  • Føringsarket er ikke lenger i sentrum.
  • Utseende av utgangshull i bagasjerommet, så vel som rester av chrysalis.
  • Palmeens død.

Hvordan styres den?

Forebyggende behandling

Det er alltid best å forhindre enn å kurere. For det er det vi skal gjøre behandle palmer med Chlorpyrifos og Imidacloprid. Den ene måneden og den neste den andre. Du må fukte øyet på palmetreet godt, så vel som sugerne, hvis noen.

Påfør fra april til oktober på den nordlige halvkule.

Kurativ behandling

Hvis palmetreet allerede har blitt berørt, da den må injiseres omtrent 2 meter fra bladkronen Imidacloprid. Antall injeksjoner vil variere avhengig av koffertens diameter, men for å gi deg en ide er det ideelle å skille dem ca. 25 cm. I tillegg må høyden varieres for ikke å påvirke planten.

Det gjelder også fra april til oktober, en gang i måneden.

I tilfelle prøven blir hardt rammet, må den ødelegges.

Paysandisia

Har det vært nyttig for deg?