Skip to content

Hvordan eliminere skalaen av oliventrær?

10 de juli de 2021

De oliventre skala Det er et av de skadedyrene som, selv om de ikke er dødelige (med mindre planten er veldig ung og / eller allerede har andre problemer), er svekkende. Men heldigvis er det veldig enkelt å identifisere, ettersom det er vanskelig å glemme et ovalt fremspring med en så mørk farge at det vises på grener, og noen ganger forlater.

Men selvfølgelig vil det være ubrukelig å vite hvordan vi skal gjenkjenne det hvis vi ikke vet hvordan vi skal eliminere det. Selv om det er grunnen til at du ikke trenger å bekymre deg, fordi Deretter skal jeg fortelle deg de eksisterende rettsmidler som finnes for å få slutt på denne pesten.

Hva er det?

Mealybug på oliventre

Insektet vi skal snakke om er en coccyd som har sitt vitenskapelige navn Saissetia oleae, som antas å være hjemmehørende i Sør-Afrika, men som har vært på Middelhavskysten og i California i lang tid (århundrer). Den finnes også i kaldere områder, men i drivhus.

Det er kvinnelige eksemplarer som, når de er voksne, har en konveks form, er svarte i fargen og måler mellom 2 og 6 mm i lengde.. Det er sjelden at det er hanner, siden arten reproduserer seg ved parthenogenese; det vil si ved utvikling av kvinnelige kjønnsceller som ikke har blitt befruktet.

Den biologiske syklusen er som følger:

 • Egg: du kan legge fra 150 til 2500, vanligvis på undersiden av bladene.
 • Larver: når de klekkes fra egget, spiser de på saften og holder seg beskyttet mot direkte sol.
 • Nymfer: når de modnes, vandrer de mot de ømme grenene.
 • Voksne: de holder seg i grenene, hvor de vil vike for en ny generasjon gjennom parthenogenese.

Hva favoriserer utviklingen?

Olivenvedskalaen kan ha en til to generasjoner per år, avhengig av klimaet, arten og forholdene der vertsplantene er funnet.

Men også, du må huske på at du elsker dem milde vintre og somre, den overflødig nitrogengjødsel og faktum av har mange eksemplarer plantet sammen og / eller uten beskjæring, som hindrer luftsirkulasjon og innføring av lys i glasset.

Hva er skadene det gir?

Disse:

 • Avblæring (for tidlig bladdråpe)
 • Lavere fruktproduksjon
 • Utseende av andre sykdommer, som olivenflue og sotform
 • I veldig unge og / eller svekkede prøver, død

Hvordan bekjempe det?

Hjemmemedisiner og / og økologiske

Kompost, en organisk kompost

 • Bruk organisk gjødsel, som kompost, mulch, eggeskall osv.
 • Hold tretoppene noe åpne, slik at sollyset kan komme inn i det, og forhindrer at oliveneskalaen sprer seg.
 • Behandle med økologiske insektmidler, for eksempel kiselgur (Dosen er 35 g per 5 liter vann).
  Et annet alternativ, hvis du har et tre av en viss størrelse, er å vanne det ovenfra og dryss jorden (faktisk er det et hvitt pulver. Du har mer informasjon her) på toppen. Du vil kanskje legge merke til at det tar 1-2 dager å tre i kraft, men av erfaring kan jeg fortelle deg at det er et av de beste naturlige produktene jeg har prøvd å bekjempe skadedyr. Du skjønner det.

Kjemiske midler

Hvis du foretrekker det, kan du bruke en anti-melkebug insektmiddel at de selger i alle barnehager eller hagebutikker.

Jeg håper det har vært nyttig for deg.