Skip to content

Hvordan eliminere sopp i plantejord?

3 de juli de 2021

Sopp er mikroorganismer som kan skade plantene våre alvorlig; når de normalt sett er det vanligvis for sent. Av denne grunn er det veldig viktig at vi ikke overvann, ellers kan røttene råtne raskt. Hvis du mistenker at avlingene dine ikke går gjennom sin beste alder, ikke bekymre deg. Neste skal vi fortelle deg hvordan forebygge og eliminere sopp i plantejord.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg hva som er tegn på å lære å identifisere sopp i plantens jord, og hva er deres eliminasjonsprosesser.

Symptomer på sopp i plantejord

Sopp dukker opp i underlaget

Det første vi trenger å vite er å lære å identifisere sopp i plantejord. Det er veldig vanlig å forveksle sopp med andre mer vanlige fenomener i underlag. Sikkert hvis du har hatt både innendørs og utendørs planter, har du noen gang funnet hvite flekker i jorda på plantene dine. Vi kan være urolige og tenke at det er sopp, men vi har direkte utelukket at det ikke er kalk eller saltrester. Ofte når vi vanner, er det noen usynlige komponenter i vannet som akkumuleres på bakken. De har en tendens til å skape en hvit flekk som blir mer luftig over tid og begynner å stivne.

Hvis dette er tilfelle, må vi bare trekke oss uten komplikasjoner. Den store forskjellen mellom noe kalk og soppen er at den fordeles forskjellig gjennom underlaget.. Selv om det kan starte med å lage klynger på en bestemt måte, skjønner man at det er sopp hvis det begynner å kolonisere hele substratet.

Hvordan forhindre utseende av sopp?

Det er flere ting vi kan og bør gjøre for å forhindre sopp i å skade plantene våre, det viktigste er kontrollere risikoen. Disse mikroorganismene favoriseres av overflødig fuktighet, så vi må bare vanne når det er nødvendig, det vil si hver gang vi merker at jorden er tørr eller at den tørker ut. For å gjøre dette må vi ganske enkelt sette inn en tynn trepinne og se hvor mye som har holdt seg til den: hvis det har vært mye, vil vi ikke vanne.

Alt dette har noen nyanser, avhengig av hvilken type plante vi dyrker. Det er planter som etter sin natur trenger mye fuktighet og kontinuerlig utsettes for vann. Disse plantetypene har større kontroll over utseendet til sopp. Problemet er at det er mange sopper i plantens jord som begynner å vokse herfra og deretter spres fra stammen til alle deler av planten.

Innendørs planter er mer sårbare for soppinfeksjon

I tilfelle vi har retter under grytene, det vil være veldig nødvendig å fjerne overflødig vann ti minutter etter vanning, fordi hvis vi ikke gjør det, kan rotsystemet bli syk. På samme måte må vi bruke underlag som har god drenering, siden på denne måten kan vannet filtreres raskt. Drenering er jordens evne til å filtrere regnvann eller vanning. Det samme skjer i en gryte.

Avhengig av underlaget vi bruker, kan vanningsvannet samle seg og generere alvorlige problemer hvis planten ikke tåler flom. De fleste innendørs planter tåler ikke vannlogging, så vi må være forsiktige ikke bare med mengden vanning, men med parabolen nedenfor.

Dyrkingsfeil som favoriserer utseende av sopp i plantens jord

Det er noen feil når det gjelder å ta vare på plantene våre som vi alle gjør uten å ville. Og det er et visst ideelt miljø for utvikling av disse soppene, og mange ganger kontrollerer vi ikke denne situasjonen. La oss se hva som er de viktigste aspektene som sopp kan vokse i plantens jord:

  • Dårlig ventilert miljø: det er noe mer typisk for de kaldeste månedene i året. På grunn av lave temperaturer, har vi en tendens til å ventilere huset i kortere tid. Dette betyr at luften ved mange anledninger ikke strømmer konstant og fornyes. De fleste planter, selv om de er spesialisert for innendørs bruk, trenger en konstant strøm av luft som kan fornye miljøet.
  • Varm temperatur: det er en avgjørende faktor når det gjelder å forhindre vekst av sopp i plantens jord. Varme er en katalysator for sopp og forskjellige skadedyr. Hvis miljøet vårt er for varmt, må vi ikke bare vurdere å fjerne mugg fra bakken, men det er også en pest som plager oss.
  • For høy luftfuktighet: det er hovedårsaken til at sopp ser ut i jorda til planter. Normalt kan det være at vi vanner litt mer enn normalt, eller at jorda i potten ikke genererer riktig. Du må kontrollere fuktigheten veldig godt for å unngå at det oppstår sopp i plantens jord. Riktig fuktighetskontroll kan også tjene til å regulere utseendet til andre skadedyr.
  • Nedbrytende materiale på underlaget: Selv om de i små mengder kan være gunstige for plantene våre, kan vi ende opp med å skape et perfekt grobunn for sopp hvis vi legger til alle faktorene ovenfor.

Hva skal jeg gjøre for å eliminere dem?

Du kan eliminere sopp med soppdrepende middel

Hvis vi mistenker at plantene våre har det vanskelig på grunn av sopp, det vil si hvis vi ser at et hvitt pulver har dukket opp på bakken, hvis bladene råtner uten noen åpenbar grunn, og / eller hvis stammen eller stammen er mykgjørende, må vi handle så raskt som mulig for å forhindre at problemet blir verre. A) Ja, det vi vil gjøre vil være følgende:

  • Hvis planten er pottet, Vi fjerner den og pakker rotkulen eller malt brød med absorberende papir i en dag, og vi vil plante det igjen i den samme beholderen.
  • Behandle planten med syntetisk soppdrepende middel (kjemisk) i henhold til instruksjonene angitt på beholderen. Hvis det er vår eller høst vi kan strø kobber eller svovel på overflaten. Du kan finne syntetiske soppdrepende midler i denne lenken.
  • Skjær av delene som er sterkt skadet med saks som tidligere er desinfisert med apotekalkohol.
  • Reduser risikoen. Det er mye lettere å gjenopprette en tørr plante enn en som har lidd av overflødig vann.

Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om sopp på bakken, planter og hvordan du kan eliminere dem.