Skip to content

Hvordan endre jordens pH

23 de juli de 2021

Jorda er av avgjørende betydning for planter, ikke forgjeves, i det er mineralene de trenger så mye for å vokse. Men noen ganger finner vi en veldig sur eller veldig alkalisk jord, som i stedet for å la røttene absorbere dem, får dem til å svekkes, noe som medfører fare for grønnsakene. Kan dette på noen måte forhindres fra å skje?

Heldigvis ja. Det er en ting vi kan gjøre slik at det kan være en vakker hage eller frukthage på det landet. For det må du bare vite hvordan du endrer pH i jorda, noe vi skal forklare deg neste.

Hva er forskjellen mellom en alkalisk jord og en sur jord?

Sur jord

Før du vet hvordan du endrer pH, er det nødvendig å oppdage hvorfor vi trenger å endre den.

Alkalisk jord

Hvis vi har en alkalisk jord, det vil si et land med pH 7 eller høyere, noen planter de vil ha mangler på mineraler som er like viktige som jern, kobber, mangan og sink. I tillegg har denne typen jord en tendens til å bli veldig komprimert, noe som forhindrer at vannet drenerer så raskt som ønsket.

Sur jord

Hvis vi har en sur jord, det vil si et land der pH-verdien er lavere enn 7, er problemet noen planter støter på ikke finner – eller ikke kan absorbere – fosfor, kalsium, bor, molybden eller magnesium, som er viktige mineraler for vekst.

Hvordan endrer du jordens pH?

Alkalisk jord

Pulverisert svovel

Når vi vil endre pH i den alkaliske jorda for å gjøre den litt surere, kan vi bruke følgende:

  • Pulverisert svovel: effekten er treg (fra 6 til 8 måneder), men å være veldig billig er det det som ofte brukes. Vi må tilsette 150 til 250 g / m2 og blande med jorda, og måle pH fra tid til annen.
  • Jernsulfat: det har en raskere effekt enn svovel, men det er nødvendig å måle pH siden vi kan senke den mer enn nødvendig. Dosen for å senke pH 1 grad er 4 gram sulfatjern per liter vann.
  • Blond torv: den har en veldig sur pH (3,5). Vi må legge 10.000-30.000 kg / ha.

Sur jord

Kalk

Når vi derimot ønsker å øke pH i en sur jord, kan vi bruke følgende:

  • Bakken kalkstein: vi må spre den og blande den med jorden.
  • Kalkholdig vann: anbefales på det sterkeste å øke pH bare i små hjørner.

I begge tilfeller må vi måle pH, siden hvis vi dyrker sure planter (japanske lønn, kamelia, etc.) og vi øker pH til mer enn 6, vil de umiddelbart vise symptomer på klorose på grunn av mangel på jern.

Så du kan dyrke plantene du vil ha i hagen din eller frukthagen 🙂.