Skip to content

Hvordan er beskjæring av ferskenetreet?

14 de juli de 2021

For å sikre at ferskenet har bedre vekst og utvikling, samt større fruktproduksjon, er det veldig viktig å huske hvert år å beskjære det. Bare med beskjæring – så lenge det er godt utført – kan vi oppnå et sunt eksemplar.

Derfor, slik at vi kan nå målet vårt Denne artikkelen forklarer alt om beskjæring av fersken.

Når ble det beskåret?

Fersketreet er et løvfrukttre som mangler det høst-tidlig vinter avhengig av klima. Ved å gjøre dette reduserer du også vekstraten, slik at mengden saft som sirkulerer gjennom karene dine, reduseres. Vi kunne imidlertid ikke beskjære den akkurat nå fordi det kan være frost eller snø for å svekke den.

Den ideelle tiden for å beskjære den er tidlig på høsten – hvis det er et tre som allerede har begynt å bære frukt- eller sen vinter.

Hvordan beskjæres det?

Det er tre typer beskjæring:

Deformasjon

Som navnet antyder, den er laget for å forme treet. Den utføres når den fortsatt er ung, fra 1 til 4 år gammel, og gir den formen på et glass.

Rengjøring

Består av fjern grenene, syke eller svakeså vel som hickeys. Grener som krysser seg er også trimmet, noe som gir det et sammenfiltret utseende.

Fruktende

Det er typen beskjæring som gjøres for å få treet til å produsere en større mengde frukt. Det begynner å gjøres fra det tredje leveåret. For å gjøre det bra, må du kjenne til de forskjellige formasjonene vi kan finne i planten:

  • Mai buketter: de er kvister 15 til 30 cm lange som blomster kan spire fra. Det anbefales å fjerne dem.
  • Chiffon: de er som buketter fra mai, men mye svakere og kortere. Du må også fjerne dem.
  • Blandede buketter: de måler fra 30 til 100 cm. Blomster spirer fra dem. De skal trimmes over to vegetative knopper fra bunnen av buketten.
  • Trebuketter: de er grener uten blader -eller veldig knappe-. De kan trimmes eller fjernes direkte.
  • Smokker: de er suger som spirer fra røttene. Det anbefales å fjerne dem.

Prunus persica

Har det vært nyttig for deg? 🙂