Skip to content

Hvordan er ferskenblomsten?

13 de juli de 2021

Å vite hva som kjennetegner blomstene til plantene vi dyrker, vil være veldig nyttig, spesielt hvis vi har til hensikt å få frukt og / eller nye eksemplarer til null pris. Ved denne anledningen skal jeg fortelle deg om ferskenblomsten, et frukttre som dyrkes i tempererte regioner i verden.

Det er veldig interessant, siden det er vakkert hele året: med eller uten blader, med blomstene … til og med med fruktene! Men, Hvordan er blomsten din akkurat?

Hvordan er ferskenstreet?

Fersketreet, hvis vitenskapelige navn er Prunus persica, er et løvfrukttre som er hjemmehørende i Afghanistan, Kina og Iran. Nå en høyde på 6 til 8 meter, og det er grunnen til at det kan være i alle typer hager, uavhengig av om de er små eller store, siden dessuten røttene ikke er invasive, og den har en ganske tynn koffert (ca. 30-35 cm).

Men la oss gå til det som interesserer oss: blomsten. Blomstene på denne planten kan være ensomme eller tvillinger (vises parvis). De har mange skiver, som er modifiserte blader som beskytter hele blomsten. Kelkbladene (blomsterdelen som danner kalyxen) er helt oppreiste og kronbladene ender i en avrundet spiss, med en sterk rosa farge.

Eggstokken kan være pubescent eller glabrous. Dette vil være at det gir opphav til frukten som vi alle kjenner som fersken eller fersken, som er en subglobose drupe med mesocarp (det vi kaller «kjøtt») veldig kjøttfull.

Hvordan pollineres det?

Utsikt over fruktene av Prunus persica

Oppgaven med pollinering faller til pollinerende insekter, som for eksempel bier. De, Så snart de ser en åpen blomst, går de mot den for å mate på nektaren de har, men når de gjør det, fyller de bena og antennene – og kanskje resten av kroppen 🙂 – med pollen. Noe av pollenet vil falle på en annen blomst, selv om denne bare trenger et eneste pollenkorn for å gjødsle seg selv.

Da vil eggstokken vokse, modne og gi frukt. Men vær forsiktig, for at alt skal gå greit, vil treet trenge vann og mat (organisk gjødsel) hele tiden. andre fra våren. til høsten.