Skip to content

Hvordan er forebygging av sykdommer i planter?

14 de juli de 2021

Hvordan er forebygging av sykdommer i planter? Hva skal jeg gjøre for at helsen din ikke skal bli dårligere? Vel, det er to spørsmål som ikke har et eneste svar, eller i det minste ikke et enkelt spørsmål. Det må tas i betraktning at det er flere faktorer som kan skade dem eller skade dem, og det er noen mennesker ikke kan kontrollere, for eksempel været.

Allikevel vil jeg at du skal vite at jeg selv er en av de menneskene som tror – faktisk er jeg overbevist om det – at helsen ikke svekkes når det vesenet (det være seg dyr eller plante) blir tatt vare på eller ivaretatt riktig . Fra dette vil jeg fortelle deg det hva gjør jeg for at plantene mine ikke skal bli syke.

Prøv å skaffe innfødte planter eller planter fra lignende klima

Yucca elephantipes-prøve

Dette er viktig. Siden været er noe vi ikke kan kontrollere Det ideelle er å se etter planter som uten problemer kan tilpasse seg forholdene som hagen, terrassen eller terrassen vår har.. For dette er det selvfølgelig ikke noe annet valg enn å vite hva disse klimatiske forholdene er og plantens rustikk som vi ønsker å ta med oss ​​hjem, og hvilken bedre måte enn å konsultere den på en blogg som denne. 😉

Ikke vann dem mer enn nødvendig

Vanning er veldig viktig for planter, spesielt de som dyrkes i potter. Men vi må alltid huske på at ekstremer er like skadelige. Du trenger ikke å vanne litt, men ikke mye, bortsett fra de vannlevende som må ha føttene sine konstant våte. I tilfelle tvil du må sjekke fuktigheten på jordenenten med en digital fuktighetsmåler eller ved å grave rundt med fingrene.

Gjødsle dem gjennom hele vekstsesongen

Kompost, en ideell gjødsel for din Cotoneaster

Vekstsesongen inkluderer vanligvis vår, sommer hvis det ikke er for varmt (maksimumstemperaturer under 35 ºC), og høst hvis frost ikke oppstår eller er veldig mildt. I barnehager kan vi i dag finne spesifikke gjødsel for hver plantetype klar til bruk, men vi kan også gjødsle dem med organisk gjødselsom gjødsel, guano, kompost, grønnsaker som ikke lenger er spiselige, teposer osv.

Men pass på, det er unntak:

  • Kaktus, sukkulenter og sukkulenter generelt: du må bruke mineralgjødsel, enten de som selges klare til bruk eller med blå Nitrofoska (tilsett en liten skje hver 15. dag).
  • Orkideer: de kan bare betales med et bestemt abonnement.
  • Kjøttetende planter: de trenger ikke å få betalt ettersom de vil brenne.

Beskytt dem mot kulde

Selv den tøffeste planten trenger litt ekstra hjelp for å komme gjennom den første vinteren uten problemer. Så, det anbefales sterkt å legge den i et lite skjermet hjørne, eller en polstring for å beskytte røttene. Hvis du elsker å prøve arter som er litt på kanten, må du også dekke dem med frostfrost stoff. De vil være takknemlige for deg. 😉

Flere tips

Lilla blomst

Så langt har vi sett triksene, la oss si, de viktigste, de som i stor grad vil forhindre oss i å ha syke planter, men det er fortsatt noe annet du må vite:

  • Ikke vann ovenfra: og mindre i løpet av de sentrale timene på dagen. Bladene kan brenne og / eller råtne raskt.
  • Det anbefales ikke å ha en tallerken under seg: med mindre du husker å fjerne vannet innen ti minutter etter vanning. De aller fleste planter – unntatt for akvatiske planter – liker ikke å ha røttene i kontakt med vann.
  • Behandle dem med kobber eller svovel for å forhindre sopp: om våren og høsten kan du unngå at det oppstår sopp bare ved å drysse jorden litt med kobber eller svovel og vanne etterpå. Gjør det en gang i måneden som et forebyggende tiltak.
  • Rengjør innendørs planter innimellom: støv og smuss som legger seg på bladene kan ende opp med å skade dem ved å tette porene. Derfor må du rengjøre dem.

Har det vært nyttig for deg? 🙂